Joi,
28.10.2021
Partial Noros
Acum
-4°C

Pensionarii sibieni despre Boc: "pinguinul, piticul, ordinarul!"

Prima zi de proteste a pensionarilor sibieni a strâns în fața Instituției Prefectului aproximativ 60 de persoane. Cu o portavoce din care, în pauzele scandărilor, emitea refrenul ”ole, ole, ole, we are the campions”, pensionarii au cerut demisia Guvernului și neaplicarea programului de austeritate care prevede reducerea pensiilor cu 15%.
În fruntea prostestatarilor, cu o tobă și un fluier, s-a aflat Cornel Langa, fostul subprefect din perioada guvernării PSD, flancat de fostul consilier județean Ioan Sasu. ”250 de lei pierd la pensie dacă  aplică reducerea de 25%. Pensia ce o primesc nu se datorează faptului că am fost subprefect, ci că am fost agricultor. Am plătit cotizație amar de ani, i-ar acum vin ăștia să îmi fure bani”, spune Cornel Langa.
”Adrian Năstase a fost cel mai bun premier. Nu pot să vă spun cât am pensie, e confidențial, dar am muncit 35 de ani, am fost secretară la SC Elco SA Sibiu... unde sunt banii mei, pe care i-am dat statului? Nesimțitul de Băsescu! Pinguinul de Boc, ordinarul dracului! Îmi cer scuze, niciodată nu am vorbit atât de urât cât vorbesc în ultimele săptămâni de când acești nenorociți ne mănâncă zilele. De aia nu l-a vrut nesimțitul de Băsescu pe Johannis premier, că mergea primarul nostru cu oamenii lui și făcea ordine”, spune Maria Bartolomeu, de 58 de ani.
Andronic Goia, de 65 de ani, are 40 de ani trecuți în cartea de muncă și tot atâția de cotizație la sistemul de pensie. ”Primesc 5,2 milioane de lei pensie. Acum doi ani mi-a fost mărită de la patru milioane. Dacă îmi taie din pensie, cu ce bani să mai trăiesc, că nimeni nu îmi spune? Am fost șofer, 40 de ani am mâncat numai din portbagaj, la Revoluție am ieșit cu toată familia mea, iar acum își bat joc de noi”, strigă Andronic Goia.
Problemele pensionarilor sunt multe. ”Primeam 12 milioane pensie, iar zilele trecute am primit o hârtie că au greșit la recalculare, mi-au dat câte două milioane în plus pe lună în ultimii trei ani și au calculat că trebuie să le dau înapoi 58 de milioane? Eu de unde să le dau atâția bani”, spune și Reuță Popa, de 80 de ani.
Mâine, de la ora 11.00, pensionarii se vor întâlni din nou pe Cazarma 90 pentru a protesta împotriva deciziei autorităților centrale de a reduce pensiile cu 15%.
Jjoi, 3 iunie, între orele 14 şi 16, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, Filiala Sindicală Cartel Alfa Sibiu împreună cu Filiala Sindicală CNSLR-Frăţia, organizează un miting de protest, care se va opri tot în fața sediului Instituției Prefectului. La protest sunt chemați toți sibienii nemulțumiți de măsurile de austeritate propuse de Guvern.

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

JBL

Acum 11 ani

Jos cu ordinarii
Raspunde

Basist

Acum 11 ani

In loc sa spuneti multzam' ca v-a scapat de comunisti si de mineri. Credeti ca astea vin pe gratis? Daca l-ati votat in proportie covarsitoare la Sibiu si in general in Ardeal, acum strangeti si voi putin cureaua o perioada... in jurul gatului.
Raspunde

Reea

Acum 11 ani

A iesit viitorul tarii in strada.
Raspunde

REEA

Acum 11 ani

Poate ca omaneii astia nu sunt viitorul. dar au contribuit la sistemul social national si nu este drept si legal ca sa vina niste nenorociti sa le ia ce este al lor. Pt ca guvernul nu le da de pomana le da doar ceea ce ei au platit de-a lungul perioadei in care au muncit.
Raspunde

un sibian

Acum 11 ani

e foarte bine tot ce se intampla... doar i-am ales in procent covarsitor la sibiu. "am trait bine" 5 ani si o sa "traim si mai bine" de acum incolo... bine zice si 2.basist am scapat tara sa nu fie furata de moguli si comunisti...
Raspunde

0

Acum 11 ani

da de acord cu greva lor, dar ca sa fie credibila orice greva ar trebui sa fie facuta fara senatori sau alti pesedisti pe postul de conducatori, si daca greva a fost pe bune si am toate motivele sa cred asta s-a dus pe apa cibinului din cauza tobosarului pesedist
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus