Luni,
30.01.2023
Innorat
Acum
-1°C

Inca un milion de lei, pentru parcuri, arbori si zone verzi la sate. Saptamana aceasta, Seica Mare

După fântânile arteziene de la Blăjel, parcul de 9.000 de mp pentru cei 700 de locuitori ai satului Bogatu-Român (comuna Păuca) sau cele cinci parcuri din comuna Loamneş, a venit şi rândul comunei Şeica Mare să cheltuie bani guvernamentali în acest domeniu care "să îmbunătăţească (sic!) calitatea vieţii prin amenajarea de spaţii verzi".
Administraţia din Şeica a lansat zilele trecute procedura de achiziţie publică pentru lucrările de execuţie a trei parcuri, în valoare totală de puţin peste un milion de lei, inclusiv TVA. Banii sunt alocaţi de la bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Mediului.
Terenurile pe care se doreşte a fi amenajate spaţiile verzi sunt, în acest moment, terenuri virane "fără o destinaţie, zona fiind neîngrijită şi neamenajată, acest lucru contribuind la o slabă dezvoltare din punct de vedere peisagistic şi arhitectural al zonei".
Suprafaţa totală acoperită de noi parcuri va fi de 5.100 de mp. Din această suprafaţă, potrivit Caietului de sarcini, cea mai mare parte vor fi amenajată în centrul satului Şeica Mare (2.456 mp), alţi 1.317 mp de parc urmând să fie amenajaţi în curtea şcolii din acelaşi sat. În zona Calvaser a comunei amintite va mai fi amenajat un parc pe 540 de mp, iar în satul Boarta, în zona căminului cultural, va mai fi amenajat un parc de 787 de mp. "Se doreşte ca spaţiile verzi să fie atractive pentru toate grupele de vârstă, spaţii de odihnă atât activă, cât şi pasivă, destinate în acelaşi timp sportului, cât şi plimbărilor", se mai arată în caietul de sarcini al licitaţiei amintite.
Potrivit acestui caiet, în afară de plantarea de arbuşti şi arbori şi amplasarea de mobilier specific parcurilor, Primăria din localitate mai cere instalaţii de iluminat cu energie solară, reţea de irigaţii automatizată, spaţii de joacă, trei toalete ecologice şi amplasarea unui panou informativ.
Data de deschidere a ofertelor în cadrul acestei licitaţii este 14 martie. Parcurile prevăzute în Caietul de sarcini ar urma să fie executate în termen de şapte lui de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 421

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Taratorule

Acum 10 ani

***din Seica Mare o sa se plimbe prin parcuri, nu trebuie sa mai faca naveta la Sibiu pentru un loc de munca.
Raspunde

Articol idiot

Acum 10 ani

Nu inteleg ironia acestui articol - nu imi imaginam ca acest redactor poate avea o minte atat de ingusta. In imaginatia sa, omul de la tara trebuie sa traiasca doar in noroi, maidane la nivelul evului mediu. Rusine!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus