Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

”Intotdeauna cand vin la Sibiu e ca un scurt concediu”

Știați că Loredana a avut primul concert la Sibiu în urmă cu aproape 25 de ani? Sau că este fană declarată a plimbărilor prin Cisnădioara și a vizitelor la Muzeul Brukenthal? Vinerea trecută Loredana s-a întors la Sibiu pentru a lansa ”Suita ospitalității”, ocazie cu care am luat-o la întrebări. Ce a ieșit, vedeți în rândurile de mai jos.

Reporter: Mai tineți minte când ați avut primul concert la Sibiu? Când se întâmpla, cum a fost?
Loredana Groza: Primul concert la Sibiu l-am avut în 1987, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Chiar și acum, când rememorez momentele acelea, am în minte publicul și nebunia care a fost atunci. Am realizat că am și am avut întotdeauna foarte mulți fani în Sibiu. De atunci, de la primul concert și până astăzi, pot spune că Sibiul este unul din “focarele” de fani care au fost lângă mine de la început, încă de la primele cântece.

Rep.: Mai toţi marii artiști de la București, când vin la Sibiu, spun că au câte o amintire legată de oraș, fie că este vorba despre vreun concert, fie din vacanță... Pe dumneavoastră  vă leagă ceva de Sibiu?
L. G.: Sunt prea multe lucruri și n-aș putea sa le enumăr acum într-o singură frază. Dar o să încerc să mă rezum și să spun ceea ce-mi vine acum în minte. În primul rând este vorba despre pasiunea publicului pentru muzică în general, pentru că în Sibiu exista un public în avangardă, un public care a știut să dea tonul, să găsească valoarea și să dea valoare.  Apoi mai este centrul Sibiului care este absolut minunat, satul Cisnădioara de lângă Sibiu, hotelul Împăratul Romanilor și, bineînțeles, Muzeul Brukenthal.

Rep.: Sibiul pune mare preț în ultimii ani pe turism. V-ar tenta vreodată să faceți un scurt concediu cu familia, cândva, la Sibiu?
L. G.: întotdeauna când vin la Sibiu este ca un scurt concediu, chiar dacă am concert sau doar sunt în trecere. Este o relaxare și o încântare să petrec măcar câteva ore în Sibiu și sa mă umplu de energia frumoasă pe care o emană orașul.

 Rep.: Vă vedem aproape zilnic la televizor, pe copertele revistelor sau vă auzim la radio. Va plictisiți vreodată? Cum arată o zi obișnuită din viața dumneavoastră?
L. G.: O zi obișnuită este o zi în care intru în priză încă de dimineața și mă scot din priză atunci când știu că mi-am făcut treaba și că nu mi-au mai rămas prea multe datorii pentru ziua următoare.

Rep.: Ce muzică ascultați acum? Ce piese aveți în Ipod sau în mașină, recomandați-ne ceva?
L. G.: Ascult cântecele în stare brută încă, de pe albumul nou la care lucrez în această perioadă si pe care-l compun și produc alături de Uwe Bossert de la Reamonn. În rest ascult multă muzică clasică și ceva populară.

Rep.: În încheiere o să vă enumăr trei sibieni relativ cunoscuți: Klaus Johannis, Ricky Dandel și Regele romilor Florin Cioabă. Ați putea dedica fiecăruia dintre ei o melodie din repertoriul dumneavoastră și care anume?
L. G.: Primarului Sibiului i-aș dedica piesa “Lili Marlene”, lui Ricky îi dedic piesa “O inimă de 16 ani”, iar lui Florin Cioabă, piesa “Monalisa”.


Istorie de vedetă

Loredana Groza a început să cânte de la vârsta de 3 ani și cântă pe tot parcursul școlii și al liceului la Onești. La 14 ani participă la Festivalul “Cântarea României”, la Focșani, unde este remarcată de Dumitru Moroşanu și Jolt Kerestely. La 16 ani, participă la Festivalul de Muzică Ușoară de la Mamaia, unde câștigă premiul cel mare, fiind cea mai tânără participantă și, totodată, cea mai tânără câștigătoare a trofeului Mamaia. Primul ei hit, ”Bună seara iubite”, din 1988, nu a fost difuzat niciodată pe singurul post de televiziune de atunci. Totuși, albumul cu același nume a avut un succes fulminant, fiind vândut în peste un milion și jumătate de exemplare și considerat cel mai vândut album românesc din toate timpurile. În 1997, Loredana a lansat primul maxi-single produs de MediaPro Music: ”Lumea e a mea”, cântec scris împreună cu băieții de la B.U.G. Mafia. Acesta s-a vândut în 50.000 de exemplare, fiiind cel mai vândut single românesc din istore. Ar mai trebui menționat că în anul 2000 Loredana apare pe coperta  revistei Playboy, acesta fiind cel mai vândut număr al revistei în Romania, cu peste 150.000 de exemplare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

TXbHFVuSEeFrdlU

Acum 11 ani

Andy thanx for the comment. Yes Brasov has got to be ptrety in the winter most of Romania is very ptrety in winter. Love your blog very funny experiences for you in Romania.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus