Luni,
27.09.2021
Innorat
Acum
15°C

Evaluarea nationala s-a incheiat. Un elev a fost eliminat si 78 au absentat in judetul Sibiu

Miercuri, 27 iunie, s-a încheiat evaluarea naţională, iar în judeţul Sibiu 3.073 de elevi au participat la proba la limba română, proba la limba maternă şi ultima probă, proba la matematică.

“În judeţul Sibiu am avut 3.073 de elevi prezenţi la evaluare, iar 78 au absentat, în timp ce un elev a fost eliminat din examen, pentru că avea la el un telefon “imobil”, adică un telefon care nu s-a mişcat din buzunar, şi elevul, deşi ştia că trebuie să-l lase în afara sălii de examen, l-a păstrat, telefonul a început să sune, iar el a fost eliminat”, a declarat inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Sibiu, Constantin Gorun.

Primele rezultate de la evaluarea naţională vor fi afişate vineri, până la ora 14:00. Elevii nemulţumiţi de notele primite le pot contesta în aceeaşi zi, între orele 14:00 - 18:00. Contestaţiile vor fi soluţionate în 30 iunie şi 1 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 2 iulie.

Notele de la evaluarea naţională vor conta la admiterea în liceu, care se va desfăşura în două etape. La prima dintre acestea vor participa elevii care au dat evaluarea naţională şi care vor avea media de admitere calculată ca medie artimetică dintre media notelor de la evaluare şi media generală a anilor de gimnaziu.

În a doua etapă se vor înscrie, pe locurile rămase libere, elevii care nu au dat evaluarea, admiterea acestora urmând să se facă în ordinea descrescătoare a mediilor generale ale anilor de gimnaziu.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus