Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Noul CAS Magic Sibiu joaca in Liga I

 

Echipa de baschet masculin CAS Magic Sibiu este cunoscută sibienilor încă din sezonul 2007-2008, când foste glorii ale Clubului Sportiv Universitar, dar și alți sportivi de perspectivă au jucat în Divizia B. Din diverse motive, echipa nu a avut continuitate și proiectul inimos părea că dispare. Acum, divizia B s-a transformat în Liga I. Un loc perfect pentru foarte mulți jucători români, date fiind cerințele Ligii Naționale de Baschet Masculin și invazia străinilor. Pentru Magic Sibiu e un nou „nou început”, echipa luând-o practic de la zero în acest an competițional. Nu a dispărut deloc ambiția, determinarea și pasiunea pentru baschet.

De altfel, nu există împătimit al baschetului sibian care să nu îi cunoască, fie și după nume, pe cei care fac parte din noul Magic Sibiu. Majoritatea, oameni cu cariere profesionale și familii. Oameni care au ajuns la o anumită maturitate, dar care nu pot nici în ruptul capului să stea departe de baschet. „E de neconceput o viață fără baschet. Odată întrată în sânge, pasiunea nu mai dispare! În urma controalelor antidoping, sportivii sunt depistați dacă au făcut abuzuri și cu șase luni în urmă. Cred că dacă ni s-ar face o analiză a sângelui, baschetul va ieși și când vom avea 80 de ani”, spune Grațian Lupu, atât jucător al Magicului, cât și cel care se ocupă de partea organizatorică.

„Nu concurăm cu CSU!”

Nucleul „dur” al formației înscrisă în Liga I este format din foști jucători ai CSU Sibiu. Însă sportivilor nici prin cap nu le trece să rivalizeze, în oraș, cu CSU Sibiu. Liga I și LNBM sunt două competiții de niveluri diferite. Pe de o parte se află CSU-ul, echipă care, fie și tacit, își dorește să revină în primele patru formații din țară. De partea cealaltă o găsim pe CAS Magic Sibiu, formație care, cel puțin la nivel declarativ, dorește să fie percepută ca fiind o etapă intermediară sau chiar o rampă de lansare pentru juniori înspre Liga Națională. „Am înțeles că unora dintre fanii sibieni le e dor să vadă o echipă de sibieni” – noi așa trebuie să fim percepuți, ca o echipă de sibieni, care promovează ideea de baschet și de sport, din dragoste față de această activitate, care se află la limita dintre marea performanță și sportul de masă, dacă pot să spun așa, în sensul că nu avem ambiția de a concura cu CSU, nu trebuie să fim percepuți astfel, ci suntem o etapă intermediară între juniori și Liga Națională”, subliniază Grațian Lupu.

Echipa va juca meciurile de pe teren propriu în sala de sport a Clubului Sportiv Școlar din Sibiu, de lângă teatru. Din lot fac parte Andrei Dinu, care a jucat circa 10 ani la CSU Sibiu, Adrian Tatu, fost la CSU, Vulturii Bistrița, Timba Timișoara sau CSU Brașov, George Tănase, fost la CSU Sibiu și Gaz Metan, Dan Pui, care a evoluat la CSU Sibiu, Brașov sau Bistrița și Alex Hulpuș, cel care, deși era în lotul CSU, a renunțat în favoarea carierei universitare, transformându-se într-un excelent doctorand. Lor li se alătură talentatul Mihai Popa, dar și Radu Ilincăi, cunoscut în Sibiu ca fiind unul dintre cei mai buni animatori, el lucrând la mai toate discotecile din oraș. Emil Mălai aduce jocului plusul de experiență, iar personalitatea puternică a lui Geri Georgescu îi inspiră și pe ceilalți jucători pentru a nu se da înapoi în fața adversarilor. În grup s-au insinuat și „doi jucători tineri, inimoși” –  Andrei Teleșpan și Bogdan „Bob” Văcaru – care în acest moment sunt vicecampioni naționali cu echipa ULBS Sibiu și campioni naționali la baschet 3X3. De asemenea, sprijnul a venit și din partea profesorilor de baschet Călin Anton și Bogdan Spânu, de la CSȘ Sibiu, cei doi nemaiavând nevoie de nicio prezentare pentru sibianul ahtiat după baschet.

Se autogospodăresc

În momentul de față, baschetbaliștii se autogospodăresc, lucru care îi face puternici, pentru că, spun ei, nu au nicio obligație față de nimeni. În contextul socio-economic românesc, în care anual mor echipe din orice ramură sportivă, demersul sibienilor e unul lăudabil. „Mai glumim pe tema aceasta și spunem că suntem singura echipă din ultimii 40 de ani, din istoria sportului de performanță, cu autofinanțare. Pasiunea depășește barierele materiale. Fiecare ajută cu ce poate, pentru că nu presupune exclusiv bani”, adaugă Grațian Lupu, care spune că această finanțare din buzunarul propriu nu este însă un motiv de lamentare. „Am făcut tot posibilul ca să reunesc acest lot și vom face tot posibilul ca să ieșim din starea de autofinanțare, pentru că, fără să dorim să ne lamentăm în nici un fel, este destul de dificil să suporți costurile unei competiții, dacă ești pe cont propriu. Nu ne plângem, că altfel nu am face-o și toată lumea și-ar lua echipamentul și ar pleca acasă”, mai subliniază jucătorul.

Sibienii fac parte din seria întâi a Ligii I, în care se mai află CS Arad, CSU Cuadripol Brașov, CS Phoenix Corona Brașov, CS Vabova Sf. Gheorghe. Ei vor juca primul meci pe teren propriu în săptămâna 12-18 noiembrie, o dată exactă urmând a fi stabilită ulterior.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

Sibian

Acum 11 ani

Initiativa laudabila , succes in noul proiect !!!
Raspunde

Victor

Acum 11 ani

Multa bafta!:)
Raspunde

xxl

Acum 11 ani

de apreciat aceasta initiativa... multa bafta baieti
Raspunde

observator

Acum 11 ani

Hukpus, nepotul lui Oprean, cu Lupu Corvin jr, in the same team!Asa ceva, cine ar fi crezut! Va dati si voi in stamba sau direct in judecata? Sa inregistreze la OSIM numele mai bine decat altceva!!!
Raspunde

Nell55

Acum 11 ani

Bugarele de zapada a inceput sa se rostogoleasca, tineti-o tot asa si vor veni si sponsorii! Multa, multa bafta!
Raspunde

Echipa pur sibiana!!!

Acum 11 ani

in sfarsit o echipa pur sibiana, ca ne am saturat cu totii de gramada de mercenari , ce se schimba in fiecare an ala CSU.
Raspunde

unu

Acum 11 ani

Caş=cas.Oierii din marginime sa finanteze echipa ca le face reclama.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus