Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

A inceput Concursul national de robotica RobotX 2013

Facultatea de Inginerie din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu găzduiește astăzi, pentru a treia oară consecutiv, Concusul Național de Robotică RobotX 2013. În competiție s-au înscris echipe de studenți și elevi din patru centru universitare: Sibiu, Brașov, Cluj-Napoca și București. Câștigătorii se vor califica în faza internaţională, Eurobot, ce se va desfăşura în Franţa, în luna mai.

”Prin aceste concursuri vedem ceea ce am încercat să dezvoltăm în universitate și facultatea de inginerie, parteneriate cu mediul de afaceri și mediul industrial. Un alt fapt îmbucurător este că prin aceste concursuri am reușit să atragem și elevii de liceu”, a declarat rectorul ULBS, Ioan Bondrea.

Acest concurs, fondat în 1998, a demarat în România în anul 2004 şi este destinat echipelor de elevi şi studenţi. Spre deosebire de concursurile de roboţi gen Sumo, roboţii implicaţi în acest concurs trebuie să fie constructivi şi pacifişti, astfel că o bruscare oricât de mică a adversarului este penalizată. În ediția din acest an roboții trebuie să poată participa la o ”petrecere”, adică să desfacă cutii cu băuturi, să umfle baloane, să pună cireșe pe tort și să stingă lumânări. Sibiul este reprezentat de patru echipe: trei ale facultății de inginerie și una a Liceului Energetic.

Concursul se va încheia în a doua parte a zilei de astăzi.

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul S.C. Continental Automotive S.A., S.C. Marquardt Schaltsysteme S.A., S.C. Wenglor Sensoric Sibiu, S.C. COMPA S.A. şi mulţi alţii. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus