Sâmbătă,
03.12.2022
Cer Senin
Acum
7°C

Filatelistii din Sibiu si Luxemburg lanseaza un set de vederi dedicate aniversarii Teatrului

Un set de vederi cu imagini de epocă ce redau evoluția Teatrului sibian, alături de o ștampilă și un plic dedicate aniversării a 225 de ani de la înființarea acestei instituții vor fi lansate în cadrul unor manifestări organizate de pasionații de filatelie din Sibiu și Luxemburg.

Prima acțiune a filateliștilor din cele două țări a fost vernisarea unei expoziții de timbre poștale în sala Expo a Primăriei Municipiului Sibiu, expoziție deschisă până în 2 iulie și organizată de Asociaţia Filateliştilor din judeţul Sibiu.
Manifestarea din acest an prezintă câte zece exponate ale colecţionarilor din Luxemburg şi ale celor sibieni. ”Exponatele de istorie poştală, filatelie tradiţională, filatelie tematică, maximafilie, întreguri poştale, cartofilie şi open sunt montate pe 100 feţe de panou şi cuprind exponate în clasa tineret şi în clasa  maturi”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

În cadrul Expoziției Filatelice Sibiu-Luxemburg va avea loc și Târgul colecţionarilor, ce se va desfăşura în zilele de 29 şi 30 iunie la restaurantul Bolta Rece. În ziua de 1 iulie vor fi lansate un plic și o ștampilă, cu ocazia aniversării a 225 de ani de la înfiinţarea Teatrului în Sibiu, primul teatru de pe teritoriul actual al României. Tot cu această ocazie se va pune în circulaţie un set de 15 vederi, reproduceri după vederi de epocă ce arată evoluţia teatrului sibian.

Prima ediţie a expoziției a avut loc în anul 2007, când Sibiul şi Luxemburgul au fost Capitale Culturale Europene. Filateliştii sibieni se pot mândri că au fost primii care au organizat o expoziţie filatelică a Capitalelor Culturale Europene.

de Krisztina Gaal

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus