One Billion Rising – campania mondială care a cuprins anul trecut în 14 februarie 207 state ale lumii - va fi marcată anul acesta şi la Sibiu de Asociația ALEG. în cadrul unui proiect european ce implică parteneriate cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu şi cinci licee şi grupuri şcolare din Sibiu.
Vineri, 14 februarie, oameni din lumea întreagă vor dansa şi vor cere dreptate pentru femeile şi fetele afectate de violenţa de gen.
„Campania a fost iniţiată anul trecut după ce statisticile recente ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au arătat că 1 femeie din 3 este la un moment dat în viaţă violată sau bătută, ceea ce la populaţia actuală a planetei înseamnă 1 miliard de femei. Scopul campaniei este de a implica cel puţin 1 milard de oameni care să transmită mesajul lor de stopare a violenţei”, spun organizatorii.
Tema din acest an a campaniei One Billion Rising este „Justice for All”, în ideea de a face dreptate victimelor violenţei, pentru că de cele mai multe ori violenţa rămâne nepedepsită. Fetele şi femeile sunt încurajate să manifeste împotriva violenţei în toate locurile unde drepturile lor trebuie să fie recunoscute: în faţa secţiilor de poliţie, a tribunalelor, în curtea şcolilor şi în campusuri universitare, pe străzi.
Vineri, la Sibiu, Asociaţia A.L.E.G. va implica 70 de elevi din cadrul Colegiului Naţional Octavian Goga într-o acţiune de marcare a campaniei One Billion Rising: după o prezentare despre formele pe care le îmbracă violenţa împotriva fetelor şi femeilor şi cauzele sale, elevii vor crea pancarte şi mesaje care pot rupe lanţul violenţei. În curtea şcolii, ei vor forma un lanţ uman şi se vor alătura campaniei mondiale. Acţiunea va fi organizată de asociaţia A.L.E.G. ca parte a proiectului european LOG IN – Laboratoare privind prevenirea violenţei de gen în noile medii de comunicare, cu finanţare din partea programului Daphne al Uniunii Europene.
Proiectul se desfăşoară în paralel în 4 ţări şi urmăreşte participarea activă a adolescenților în crearea de mesaje pozitive pentru a combate violența bazată pe gen şi folosirea internetului şi noilor tehnologii pentru comunicare pozitivă şi inovatoare, în contrast cu modelul dominant, care vede bărbatul și femeia în conflict. Până la sfârşitul anului şcolar, la Sibiu, 250 de adolescenţi şi 400 de cadre didactice şi părinţi vor fi implicaţi în sesiuni educative, iar elevii vor deveni apoi multiplicatori de informaţie pentru colegii lor, astfel ca 1000 de elevi să înveţe cum să prevină violenţa şi să folosească internetul în mod responsabil.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: Uniunii Europene , Județului Sibiu , Organizaţiei Mondiale , One Billion Rising , Inspectoratul Şcolar Judeţean
Vizualizari: 253
Ultimele comentarii
Acum 19 ore
Mircea
Acum 19 ore
Ion de la raion
Acum 19 ore
Teo
Acum 19 ore
Trotineta
Acum 19 ore
Marina