Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
0°C

Sibiul ridica mainile impotriva violentei de gen

One Billion Rising – campania mondială care a cuprins anul trecut în 14 februarie 207 state ale lumii - va fi marcată anul acesta şi la Sibiu de Asociația ALEG. în cadrul unui proiect european ce implică parteneriate cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu şi cinci licee şi grupuri şcolare din Sibiu.

Vineri, 14 februarie, oameni din lumea întreagă vor dansa şi vor cere dreptate pentru femeile şi fetele afectate de violenţa de gen.

„Campania a fost iniţiată anul trecut după ce statisticile recente ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au arătat că 1 femeie din 3 este la un moment dat în viaţă violată sau bătută, ceea ce la populaţia actuală a planetei înseamnă 1 miliard de femei. Scopul campaniei este de a implica cel puţin 1 milard de oameni care să transmită mesajul lor de stopare a violenţei”, spun organizatorii.

Tema din acest an a campaniei One Billion Rising este „Justice for All”, în ideea de a face dreptate victimelor violenţei, pentru că de cele mai multe ori violenţa rămâne nepedepsită. Fetele şi femeile sunt încurajate să manifeste împotriva violenţei în toate locurile unde drepturile lor trebuie să fie recunoscute: în faţa secţiilor de poliţie, a tribunalelor, în curtea şcolilor şi în campusuri universitare, pe străzi.

Vineri, la Sibiu, Asociaţia A.L.E.G. va implica 70 de elevi din cadrul Colegiului Naţional Octavian Goga într-o acţiune de marcare a campaniei One Billion Rising: după o prezentare despre formele pe care le îmbracă violenţa împotriva fetelor şi femeilor şi cauzele sale, elevii vor crea pancarte şi mesaje care pot rupe lanţul violenţei. În curtea şcolii, ei vor forma un lanţ uman şi se vor alătura campaniei mondiale. Acţiunea va fi organizată de asociaţia A.L.E.G. ca parte a proiectului european LOG IN – Laboratoare privind prevenirea violenţei de gen în noile medii de comunicare, cu finanţare din partea programului Daphne al Uniunii Europene.

Proiectul se desfăşoară în paralel în 4 ţări şi urmăreşte participarea activă a adolescenților în crearea de mesaje pozitive pentru a combate violența bazată pe gen şi folosirea internetului şi noilor tehnologii pentru comunicare pozitivă şi inovatoare, în contrast cu modelul dominant, care vede bărbatul și femeia în conflict. Până la sfârşitul anului şcolar, la Sibiu, 250 de adolescenţi şi 400 de cadre didactice şi părinţi vor fi implicaţi în sesiuni educative, iar elevii vor deveni apoi multiplicatori de informaţie pentru colegii lor, astfel ca 1000 de elevi să înveţe cum să prevină violenţa şi să folosească internetul în mod responsabil.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

7 comentarii

gogu

Acum 8 ani

Aiurea! Isi fac de lucru! Intotdeauna vor exista femei batute! Aceste femei sunt dependente material, afectiv sau sexual de un barbat si atunci accepta si bataia alaturi de celelalte!
Raspunde

ion

Acum 8 ani

Gogule, esti in MARE BOU !!!!!!
Raspunde

Simona

Acum 8 ani

Pai daca exista si vor exista oameni ca tine, carora sa li se para absolut normal ca sa exista femei batute, cred si eu! Spre suprinderea ta, sunt si femei independente si unele sunt chiar vedete care sunt lovite de barbati. Asta cu depedenta sexuala nu stiu de unde ai scos-o. :))) Nu ti-ar strica sa inveti mai multe si sa-ti schimbi mentalitatea. Atata timp cat barbatii nu lovesc, nu exista femei batute!
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Simona, corect! <br> Da\' după ce eradicăm bărbații care lovesc, trecem la următoarea fază, stârpim femeile care cicălesc, ok?
Raspunde

rosu

Acum 8 ani

Salut, traditie! Cazanele de rachiu le-or sigilat, femeile nu mai ai voie sa le atingi.... Incet, inetisor nu mai ai voie nimica. Si doar bataia era rupta din rai, candva.
Raspunde

rosule,

Acum 8 ani

nici porku nu mai ai voie dacat daca ti-l amorteste veterinarul. Oare daca veterinarul amorteste muierea, ai voie sa ti-o bati? Ca la asta nu m-am gandit pana acum.
Raspunde

Georgiana

Acum 8 ani

Felicitari Asociatiei pentru Libertate si Egalitate de Gen! Astfel de activitati trebuie sa devina cat mai populare, mai ales in scoli ! Din pacate, in programa scolara egalitatea de gen nu isi gaseste niciun loc. Este foarte bine ca exista astfel de organizatii care, prin proiectele lor, vin si completeaza educatia celor care sunt in formare spre a deveni \'oameni mari\'! Violenta de gen este o problema, nu o traditie, iar pentru prevenirea si stoparea ei trebuie sa contribuim fiecare dintre noi, pe plan individual, pentru inceput!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus