Miercuri,
15.07.2020
Innorat
Acum
18°C

Universitatea ”Lucian Blaga”, premiata pentru Institutul Confucius de la Sibiu

14 Decembrie 2014 23:08

Hanban – autoritatea academică din China care coordonează toate institutele Confucius din lume – a acordat reprezentanților Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu diploma de excelență ”Confucius Institute of the Year – 2014”.
 
Diploma a fost acordată în cadrul celei de-a noua ediții a Conferinței globale a institutelor Confucius, conferință organizată de către Hanban în Xiamen (China), în 7 și 8 decembrie anul acesta. ”Universitatea «Lucian Blaga» a fost reprezentată la acest eveniment academic de către o delegație formată din Daniela Preda – director Relații Academice Internaționale, Eva-Nicoleta Burdușel – membru în Consiliul de conducere al Institutului Confucius și Song Shaofeng – directorul Institutului Confucius de la Sibiu. Rezultatele de excepție, cu ecouri naționale și internaționale, ale Institutului Confucius de la Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu au fost premiate prin acordarea unei Diplome de Excelență  «Confucius Institute of the Year – 2014», confirmând astfel recunoașterea globală la cel mai înalt nivel al evoluției ascendente a Institutului Confucius din Sibiu, primul înființat în Romania, în anul 2007”, se arată într-un comunicat al Universității sibiene. 
Potrivit aceluiași document, Institutul Confucius de la ULBS a primit invitația de a prezenta un discurs în cadrul Forumului Directorilor. Tema discursului a ținut să evidențieze modul de lucru între diferitele paliere ale institutului, sub titlul “Division of Work and Cooperation between Confucius Institute Director and Chinese Director”. ”Discursul a subliniat colaborarea dintre cei doi directori, român și chinez, și între cele două universități partenere: Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu și Beijing Language and Culture University. O colaborare bazată pe armonie, sinergie, cooperare și o bună comunicare interculturală, exemplificată de o serie de evenimente de excepție organizate în anul 2014”, mai arată reprezentanții ULBS. Printre evenimentele prin care universitarii sibieni exemplifică buna colaborare interculturală se numără reuniunea națională a Institutelor Confucius din România cu prilejul Anului Nou Chinezesc (4 feb. 2014), simpozionul organizat cu ocazia aniversării a 65 de ani de relații diplomatice româno-chineze și zece ani de la înființarea Institutelor Confucius în lume (29 sept. 2014). De remarcat este și vizita de lucru a ES doamna Xu Lin, directorul general al Hanban și directorul executiv al Sediului Central al Institutelor Confucius (17 oct. 2014).
 
Eveniment de excepție anul viitor
 
În cadrul vizitei din octombrie, directoarea generală a Hanban, Xu Lin, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu. Sub directoratul lui Xu Lin, Hanban a dezvoltat o impresionantă rețea de institute Confucius în întreaga lume. Cel de la Sibiu, înființat acum șapte ani, va începe să joace și un rol economic între China și România, a anunțat atunci Xu Lin.
Directoarea Hanban a anunțat că anul viitor, la Sibiu, Institutul Confucius va organiza o conferință la care să participe 200 de persoane: 100 din China și 100 din România. Invitații principali vor fi profesori universități, autorități din China, dar și șefii unor companii chineze interesați de dezvoltarea afacerilor în această zonă a lumii. ”Prin această conferință, să putem vedea cum dezvoltăm relațiile economice dintre cele două țări. Institutul Confucius de aici este primul înființat în România și, de asemenea, cel mai performant. De anul viitor, sperăm ca Institutul Confucius să joace un rol mult mai important nu doar în promovarea limbii și culturii chineze, dar să devină și un pod al relațiilor economice dintre cele două țări. Sper ca institutul de aici să devină numărul unu nu doar aici, ci și în Europa și la nivel mondial”, a mai spus Xu Lin. Ea a declarat că este momentul ca rolul Institutului Confucius de la Sibiu – primul înființat în România – să se diversifice. Iar din punct de vedere economic, această zonă este atractivă pentru potențialul agricol.
”Avem nevoie de un pod pentru a îmbunătăți dezvoltarea relațiilor economice. Sibiul este atractiv din acest punct de vedere având în vedere industria turistică, comerțul, iar aici trebuie să remarc bogatele resurse în agricultură, pe care le putem găsi aici. În acest domeniu, avem o lacună, pe care trebuie să o îndepărtăm. Sibienii pot găsi o piață de desfacere în China pentru produsele agricole”, a mai adăugat Xu Lin.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

made in china

Acum 5 ani

Hop si madam Preda in China. Mare conferentiar la Teologie!!!!
Raspunde

@1

Acum 5 ani

Bine că ești tu deștept.... Un ilustru mare anonim al ULBS, eventual cunoscut în parcările hipermarketurilor....
Raspunde

joseph

Acum 5 ani

@2, Nu e vorba că ăla ar fi deștept și tu nu, problema este că tocați aiurea banii bugetului învățământului pe tot felul de apropieri dubioase și activități inutile, timp în care întreg învățământul preuniversitar se zbate în lipsuri, iar voi, niște paraziți, huzuriți.
Raspunde

made in Romania

Acum 5 ani

cu siguranta faptul ca aveti timpul necesar pentru a adresa jigniri ieftine si constatari nefondate spune multe despre activitatea voastra \'intensa\" (in caz contrar nu aveati timp sa comentati )sau mai bine va defineste frustrarea....
Raspunde

@3

Acum 5 ani

Nu văd legătura între pre- și universitar.... Nu văd de unde știi matale, comentator de serviciu pe acest site, de fapt un ilustru anonim plin de frustrări și de eructații urât mirositoare, care sunt sursele de finanțare ale învățământului superior. De asemenea, nu văd de ce ar trebui să-ți dea ție explicații, tu un neica nimeni, a cărui legătură cu o universitate este similară cu cea dintre bălțata de Maramu\' și poarta din aceeași zonă. Dacă ești interesat de binele comunității academice sibiene, nu ai decât să cauți sau să soliciți oficial informațiile și ar exista posibilitatea să înveți ceva. Am văzut că te pricepi la absolut orice, ai timp nelimitat, ai explicații și comentarii (e drept imbecile) la absolut orice articol. Ce ar fi dacă ne-am măsura unii și alții într-o dezbatere publică pe argumente nu pe sofisme ieftine și aononime de mahala internaută. Ce zici frustratule?
Raspunde

A GOOD ONE(@5)

Acum 5 ani

...ce mai zici joseph-postacul sef atotstiutor?varza te-a facut cel de la 5....mai poti sa te privesti in oglinda puppenklausule?
Raspunde

dim

Acum 5 ani

Joseph, ai perfecta dreptate. Se vad clar unde ajung banii din buget......in buzunarele smecherilor. In invatamantul din Sibiu sunt o gramada, ca nicaieri in tara .
Raspunde

@7

Acum 5 ani

Aceeași atitudine....degeaba li se explică unora....nu înțeleg. Sau nu vor...
Raspunde

sven

Acum 5 ani

8, ia mai termina cu explicatiile tale, sigur faci parts din sistem si duci trena vreunui academician de carton, o lume intreaga vede cine sunteti, pramatiilor, numai voi traiti in lumea voastra de balci provincial.
Raspunde

@9

Acum 5 ani

Te oftici ???? Pramatie ești tu care nu înțelegi absolut nimic din lumea care te înconjoară ! Și nu văd de ce tu, care habar n-ai de nimic ai voie să comentezi, iar alții care încearcă să explice și să clarifice lucrurile trebuie să tacă ?????? Asta e politica pumnului în gură, pentru care am ieșit în stradă acum 25 de ani? Nesimțitule !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus