Luni,
21.06.2021
Ploi Scurte
Acum
17°C

Cele mai apreciate restaurante din Sibiu, pe Trip Advisor

Cele mai apreciate restaurante din Sibiu, pe Trip Advisor

Atmosferă relaxantă, chelneri prietenoşi, curăţenie şi “mici comori” găsite în Sibiu. Aşa se însumează părerile călătorilor din lumea întreagă legat de restaurantele sibiene, pe cel mai mare site destinat turismului- Trip Advisor. Cu toate acestea nu totul este “roz”, comentariile negative fiind nelipsite.

“Mica comoară din mijlocul Sibiului”

Prima opțiune recomandată de turişti legat de o masă bună şi atmosfera de neuitat este restaurantul Old Lisbon, situat la aproximativ zece minute de Piaţă Mare. Experienţă multor turiști este descrisă ca fiind “o masă, ambianţa şi servire excelente”. Cel mai apreciat lucru de către “vizitatorii” de pretutindeni este atmosfera specifică Portugaliei datorită căruia a primit şi apelativul de “mica comoară din mijlocul Sibiului”. “Am vizitat acest local în ultima noastră seară în Sibiu, şi nu am fost dezamăgiţi. Ne-am bucurat de trei feluri de mâncare delicioase şi nişte vin verde portughez. Servirea a fost minunată, chelneriţa noastră, Cassandra, a fost foarte pretenoas[ şi atentă. Nu m-aş fi gândit niciodată că o să găsesc un local cu mâncare cu specific portughez aşa de bună, în mijlocul României”, afirmă într-un comentariu o turistă din Croaţia.

“O tavernă tradiţională transilvăneană”

Crama Sibiul Vechi este un alt restaurant apreciat de către turişti din pricina decorului şi a mâncării cu specific tradiţional. “Cum să nu te poţi bucură de o masă când ai ocazia să stai într-o pivniţă de vinuri, înconjurat de chelneri care poartă costum popular românesc şi , în plus, la fiecare jumătate de oră este o mică trupa care cânta muzică tradiţională. Şi mâncarea? Wow” spune un turist.

“Este un local cu mâncare tradițională excelentă şi preţurile sunt bune” afirmă un turist din Statele Unite ale Americii. De asemenea, britanicii care au ajuns aici consideră Crama Sibiul Vechi, “o tavernă tradiţională transilvăneană”.

Micuța trattoria si cea mai frumoasă experiență

Restaurantul Max este “o frumoasă şi micuţă trattoria din Sibiu”, situată “chiar în afara centrului oraşului” cu “mâncare foarte bună”, conform unei turiste din Boston. Restaurantul Felinarul “este cea mai bună experienţă în ceea ce priveşte restaurantele din Sibiu” afirmă un turist într-un comentariu. “Mâncarea a fost bună şi servirea la fel. Burgerul a fost o supriză plăcută şi carnea de vită a fost excelentă. Un desert foarte buna, de asemenea. Personalul a fost politicos şi muzica plăcută. Ne vom întoarce cu singuranţă pentru a încerca raţa”, se arată într-un comentariu.

“Cea mai bună friptură pe care am mâncat-o vreodată”

Locul în care se găseşte “cea mai bună friptură pe care am mâncat-o vreodată”, după spusele unui turist este Benjamin Steakhouse. “Dacă călătorești în Sibiu, acesta este cu sigurață un loc în care trebuie să te opreşti. Personalul a fost prietenos şi dornic să te ajute”, se afirmă într-un comentariu.

Syndicat Gourmet este un ”loc mic şi drăguţ, odată ce l-am găsit. Mâncarea este ieftină şi porţiile mari. Nu este un restaurant cu specific indian, dar totuşi foarte gustos”, spune un turist din Australia.

Weinkeller este locul în care pasiunea pentru vinurile româneşti şi mâncarea bună se adună laolaltă.

“Proprietarii au un mare interes pentru vinurile româneşti şi discuţia pe care am purtat-o a fost un mare plus pentru călătoria noastră. Am luat cina pe terasă; preparate locale tradiţionale”, comentează un turist din Canada.

Meniul care nu are nimic în comun cu numele

La polul opus se află restaurantul Uruguay care are una dintre cele mai proaste serviri şi mâncare care se poate găsi în Sibiu, conform celui care i-au trecut pragul. “După o zi minunată petrecută în centrul oraşului, am decis să luăm cina pe o terasă mică cu vedere către Piaţă Mare, în timp ce admiram festivalul medieval. Dar buna dispoziţie a fost stricată de la început. Chelneriţa nici măcar nu s-a obosit să şteargă masă, faţă de masă era pătată. Limonadă pe care am comandat-o era caldă, fără gheaţă şi avea un gust ciudat. De asemenea, meniul nu are nimic în comun cu numele restaurantului, câteva fripturi şi, în rest, fast food”, spune un utilizator Trip Advisor.

Paula Văleanu

de Paula Văleanu

Cultură
Telefon:
0751 057 240

Comentarii

18 comentarii

@.@

Acum 5 ani

Proprietarul la weinkeller are ca singur interes jacmaneala ! E un imbecil si limitat greu de descris, dar normal ca e dragut cand da de un turist plin doldora de bani ;) Pt handicapata din boston, Max e chiar in centrul istoric, nu in afara lui, dar ce sa stie o p!zd@ ce a invatat la scoala doar cum se linge inghetata si pozitii de sex in toaleta si pe acoperis de campus :))) Speram data viitoare sa-ti pice o caramida in cap, ti-o veni mintea la loc !
Raspunde

Andrea

Acum 5 ani

@.@, asta nu suna deloc a review - nici a restaurantului, nici a articolului. Daca ai avut experiente neplacute la restaurantul Weinkeller, am vrea sa le stim si noi. Cititorii sunt interesati de calitatea restaurantului, nu de pareri personale legate de proprietar. Acelasi lucru e valabil si pentru remarcile nepoliticoase legate de autoarea articolului - chiar nu e relevant si nu intereseaza pe nimeni preferintele sexuale ale autoarei. Eu personal am fost de multe ori la Weinkeller, este unul din restaurantele preferate ale mele si ale prietenilor mei. Mancarea e diferita fata de ce gasesti altundeva (am incercat friptura cu sos de turta dulce si friptura cu sos de hrean - absolut delicioase), dar nici desertul nu dezamageste (recomand brownie-ul, care a fost perfect de fiecare data). Asta ca sa nu mai mentionez numarul foarte mare de sortimente de vin - recomand sa incercati si editiile limitate pe care le au din cand in cand, eu am fost placut surprinsa de calitatea lor, comparabila cu vinurile pe care le-am degustat pe valea Rinului. Promit sa ma intorc la Weinkeller, sa ma conving singura daca vor incerca sa ma jecmaneasca vreodata :) :)
Raspunde

WeinKiller ;)

Acum 5 ani

Multumim pentru aprecieri, Andrea! Sunt atat de frumos scrise cuvintele tale incat probabil vom fi acuzati ca ni le scriem singuri :) Oricum, o zi frumoasa tuturor! PS: multumim si TS pentru mentionarea in articol, chiar daca nu suntem in fruntea clasamentului ;)
Raspunde

Nimenialtul

Acum 5 ani

Plictisit, suparat, abatut si flegmatic aceasta este descrierea patronului de la weinkeller. Urmeaza falimentul cat de curand.
Raspunde

NuM-amPututAbtine

Acum 5 ani

Domnisoara @.@ (Alexa Ale pe fb) si iubitul ei fara umbrela Nimenialtul (Kcshop Cosmin), am doar un intrebare: e grea viata cand ai doua clase si bani doar de un suc si o cafea(sa-ti scoti iubita sambata seara in oras)? Un sfat: in loc sa dati din gura vulgar si fara folos, mai bine ati pune mana sa munciti, v-ar trece poate si frustrarile.
Raspunde

Buna dimineata

Acum 5 ani

Kacso Cosmin "Nimenialtul", cred ca tu te-ai descris pe tine, nu-i asa?!?!? In definitiv, cum altfel poate sa fie un "inginer" care depune licitatii pentru Electromontaj Carpati si vinde cleme pentru porumbei si huse de telefon in timpul liber?
Raspunde

Nimenialtul

Acum 5 ani

Pentru ca pot, si tu te oftici de mori simt, acuma de fiecare face ce poate, tu o sugi la matineu si eu fac bani, si daca ai curajul hai la o confruntare free fight. Dar stiu ca nu te tine, esti o zda care se ascunde in fata calculatorului. KACSO COSMIN PETRU- INGINER LA SC ELECTROMONTAJ "CARPATI " SA SIBIU, PROPRIETAR KC-SHOP.RO
Raspunde

Nimenialtul

Acum 5 ani

UITE GAINA STILATA ITI LAS SI NR MEU DE TELEFON SUNA DACA AI SANGE 0745682197
Raspunde

Nimenialtul

Acum 5 ani

Imi place sa vad ca sunt muza, modelul, idealul tau in viata de indata ce mi-ai facut reclama, iti dau un suc si o cafea in weinkeller (vin face tatal meu mai bun fara pastile si alea alea). Incearca si vei avea succes mai ales daca ma urmaresti pe mine!
Raspunde

Andrei

Acum 4 ani

Nici una din aceste descrieri nu se potriveste! Unde a ramas restaurantul Prima? care are cele mai bune ciorbe din intregul oras?? asta o stie tot sibiul! ati luat doar restaurantele centrale!
Raspunde

Elena

Acum 4 ani

S-a deschis aum in Sibiu pe centru un restaurant LEON totul impecabil. Am servit piept de rata delicios, iar supele crema sunt chiar adevarate se simte gustul legumelor proaspete. Aaa! au si patiserie, nu am gustat dar era coada la vanzare consumau chiar in restaurant la etaj. Voi face un obicei sa mi servesc cafea zilnica acolo la LEON.
Raspunde

Mariana ALEXANDRESCU

Acum 4 ani

O experienta neplacuta. Toaleta infecta, gandac mort pe jos chiar langa masa unde serveam, fel de mancare comandat- apare pe nota de plata -dar nu este adus la masa, total nemultumita!
Raspunde

Mariana ALEXANDRESCU

Acum 4 ani

Ma refer aici la restaurantul Turnu din Piata Mare
Raspunde

Pastorel Abagiu

Acum 4 ani

Purtând discuții-aprinse ore-n șir, Spre-a-si etala deliberat orgoliul Am înțeles si zău ca nu ma mir Cum gastele, salvara Capitoliu'!
Raspunde

CT

Acum 4 ani

Referitor la restaurantul Weinkeller, am ramas cu o parere foarte proasta despre acesta: - timp de asteptare pentru aducerea comenzii - mare - atitudinea chelneritei - plictisita si nepoliticoasa - feluri de mancare - gust mediocru. Mentionez o salata cu miez de nuca cu gust ciudat, in care am gasit 4 coji de nuca si seminte de dovleac, la fel in coaja. Semintele cred ca au ajuns din greseala acolo, nu apareau printre ingrediente. Probabil s-au gandit ca daca nu au spart dintii clientilor cu nucile, acesti ar aprecia si niste seminte de dovleac pe care sa le sparga in timp ce asteapta urmatoarea servire a felurilor de mancare. Nu recomand.
Raspunde

DoamnaPlictisitadeOameniPenibilisiMincinosi

Acum 4 ani

V-am raspuns deja la acelasi comentariu penibil si mincinos pe tripadvisor unde v-ati facut cont special ca sa ne scrieti. Apreciez. Inseamna ca suntem importanti ;) Numai bine!
Raspunde

AceeasiDoamnaPlictisita

Acum 4 ani

Si daca pe Tripadvisor stiu ca nu imi puteti raspunde, va intreb aici: Dupa ce mi-am cerut scuze ptr membrana de nuca (care nu v-a oprit nici pe dvs nici pe ceilalti meseni cu care erati sa mancati tot din farfurie), v-am explicat ca noi cumparam nuca de la producatori locali si dupa ce v-am scos de pe nota de plata salata desi ati mancat-o pe toata, ce altceva ati mai fi vrut sa fac ca sa nu trebuiasca sa scrieti un review mincinos?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus