Marţi,
07.02.2023
Innorat
Acum
-7°C

Tămâian cere chirii gratuite pentru artiști. ”Condamnați la dispariție”

Tămâian cere chirii gratuite pentru artiști. ”Condamnați la dispariție”

 

Deputatul liberal Ioan Tămâian cere în numele Uniunii Artiștilor Plastici chirii gratuite pentru atelierele artiștilor și pentru galeriile lor. ”Noul Cod fiscal conferă consiliilor locale posibilitatea de a acorda scutiri și reduceri la impozite/taxe pentru clădirile și terenurile utilizate de organizații non profit (precum Uniunea Artiștilor Plastici din România) pentru activitățile non profit. Lăsarea însă la latitudinea consiliilor locale a posibilității de acordare a scutirilor și reducerilor va crea cu siguranță regimuri discriminatorii, neuniforme pentru activitatea asociațiilor artiștilor plastici din România. Tocmai de aceea consider oportună modificarea Noului Cod fiscal în sensul completării dispozițiilor art. 456 prin adăugarea unei noi litere (s) cu următorul conținut: «clădirile utilizate de Uniunea Artiștilor Plastici din România și de filialele Uniunii pentru activități fără scop lucrativ» respectiv a art. 464 prin adăugarea literei (z) cu următorul conținut «Terenurile aferente clădirilor utilizate de Uniunea Artiștilor Plastici din România și de filialele Uniunii pentru activitate fără scop lucrativ». În felul acesta nu se datorează impozit/taxă pe clădirile și terenurile aflate în folosința Uniunii Artiștilor Plastici din România, în folosința filialelor Uniunii dacă acestea nu sunt folosite pentru activități economice”, susține Ioan Tămâian într-un comunicat de presă.

Deputatul liberal susține că sumele datorate de Uniunile Artiștilor Plastici din țară se ridică la  aproximativ 1,5 milioane lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus