Miercuri,
10.08.2022
Light Intensity Drizzle
Acum
19°C

Locul nostru

În presa noastră de toate culorile și mediile de transmisie se vorbește tot mai rar despre lucrurile importante, fundamentale pentru viața fiecăruia și a comunității, până la viața și destinul întregului neam! Tot mai rar dezbatem și ne înțelegem asupra rostului nostru și a devenirii noastre, pentru că vârtejul evenimentelor și „răbdarea” timpului sunt tot mai solicitante...

 

În schimb ni se flutură mereu false ținte „economice” (mai ales în campanii pentru atragere de voturi!), ținte care sunt de fapt agende politice ale unor restrânse grupuri de interese din Vest și, din păcate, din Est (Rusia și China!).

Popoarele mici sunt primele care suferă la acest joc de „ruletă aranjată” (sau cu „zaruri meșterite”...); drept care aceste popoare/națiuni ar trebui să aibă și ele o agendă (eventual un proiect de țară), precis și eficient dirijată de către elite creștine, cu simțul datoriei față de neam, și care să le spună răspicat oamenilor:

 

„Nu vă mai căutați fericirea în iubirea de arginți și de cele ale pântecului/

Stați pe-acasă, nu mai căutați norocul printre străini/

Alegeți-vă fruntași cinstiți/

Nu mai faceți pe navetiștii sau servitorii altora/

Grijiți-vă casele și bisericile/

Creșteți copiii în familii întregi, cu bunicii laolaltă/

Puneți mâna pe cărțile bune și pe Cartea Sfântă !!

 

Ce nu înțeleg nicicum navetiștii popoarelor mici este că NU ÎȚI ALEGI LOCUL ȘI ROSTUL NAȘTERII, după cum NU ÎȚI ALEGI CREDINȚA ȘI BOTEZUL, sau sexul – despre a cărui posibilă „alegere” încearcă să ne convingă noii profeți ai „libertății de alegere”, încrâncenații corifeii ai stângii seculariste și fals-progresiste...

 

De fapt există o urmare pe termen lung al acestui tip de atitudine stângistă (în fostele țări comuniste și în clasele „defavorizate” din occident) – incompetența și prostia generează lipsă de patriotism și căderea în subdezvoltare pe termen lung! Avem prea bine-știutele situații din estul european, sau orașele americane declarate în faliment, anume cele în care „defavorizații” au ajuns majoritari și așteaptă „ajutoare sociale” de la conducerea de stânga!

 

O derivată cu totul de excepție a faptului că nu îți poți alege locul nașterii este că fiecare om capătă, tocmai prin întruparea sa într-un anume topos, responsabilitate deplină asupra acelui LOC – care este singurul spațiu generator, LOCUL SĂU pe această lume ! Că toată ideologia de stânga proclamă în neștire nevalabilitatea acestui fapt, în concordanță cu filosofia ei „globalistă” și proclamarea „egalității generice” între toate locurile din lume, face parte din manipularea totalitară a populației...

 

Iar tot mai desele „întâmplări” că mii de femei emigrante pleacă departe de casă, spre locuri cu ajutor social asigurat, tocmai în luna a 7-a de graviditate, este doar o consecință a propagandei deșănțate aruncate asupra populațiilor din lumea a treia și a patra!

 

Asemenea război ideologic convine de minune tocmai „noilor puteri” ce-și scot capul (plin de vise de mărire militară...) în lumea de azi. Aceste pseudo-filosofii ocolesc într-adins datul natural al nașterii ființei umane într-un loc anume, într-o cultură anume, cu o moștenire precisă și un patrimoniu material și imaterial specific ! Din această cauză ființa umană nu trebuie să fie o marfă, un stoc financiar, carne de tun sau de megafon ideologic!

Așadar, fiecare om deplin are misiunea lui, dincolo de fire, de a veghea asupra LOCULUI său: asupra neamului din care s-a întrupat, asupra așezărilor moștenite, cu toate valorile lor patrimoniale, inclusiv asupra viețuitoarelor de toate soiurile – cu o sintagmă actuală, asupra PEISAJULUI CULTURAL specific acelui loc!

 

Iar dacă omul este botezat creștin, răspunderea lui pentru tot ce înseamnă LOCUL nașterii devine o misiune spirituală cu sens – sensul vieții întru Creație!

Oamenii societății tradiționale, de ex. țăranii români, simțeau în mod natural legătura cu Locul. În această relație cu adevărat miraculoasă a constat și secretul dăinuirii românilor în provinciile lor acaparate de diverși... Ei au fost una cu Spiritul Locului (GENIUS LOCI) și l-au redefinit fără să-l altereze, după stăpânirile vremelnice ale romanilor, barbarilor migratori, bolșevicilor ruși plus acoliții...

 

De-aceea emigrarea din acești ani pe care o suportă România înseamnă o ruptură mortală pentru ființa neamului ! Cine o va răscumpăra?...

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1093

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus