Luni,
20.09.2021
Innorat
Acum
12°C

Patru japonezi au venit la Sibiu pentru spectacolul companiei de dans Noism

Patru japonezi au venit la Sibiu pentru spectacolul companiei de dans Noism

Patru japonezi au venit special în Sibiu pentru a fi alături de artiștii companiei de dans „Noism” ce au urcat pe scena de la „Radu Stanca”, joi și vineri de la ora 19:00. Ambele reprezentații ale „The Match Seller’s Tale & Passacaglia” s-au jucat cu casa închisă, iar cei patru și-au făcut o tradiție din a asista la ultimul spectacol din fiecare turneu.

La reprezentația spectacolului „The Match Seller’s Tale & Passacaglia”, prezentată de compania de dans NOISM, în 6 aprilie, pe scena TNRS, au participat și patru spectatori veniți tocmai din Japonia special pentru acest eveniment.

Cea mai puternică motivație pentru efortul lor, dincolo de admirația pentru compania niponă de dans, o reprezintă întâlnirea cu spectatori proveniți din culturi diferite, pentru a afla cât mai multe detalii despre felul în care aceștia se raportează la măiestria dansatorilor japonezi din NOISM.

„Este absout uluitor cum, de fiecare dată, deși superlativele abundă peste tot pe unde am fost, totuși felul în care se raportează fiecare spectator, în funcție de cultura și tradițiile propriei țări, e diferit. Mi se pare fascinant să aud oameni atât de diverși împărtășind admirația noastră și oferindu-ne, cu generozitate, atâtea noi unghiuri din care putem privi arta companiei noastre preferate de dans”, spune Masayuki Saito, prezent aseară la evenimet.

Cei patru spectatori japonezi prezenți aseară în public s-au declarat foarte încântați de faptul că finalul turneului s-a desfășurat la Sibiu deoarce au găsit mai multe asemănări între Niigata și Sibiu: ambele orașe, deși nu sunt foarte mari, au o puternică și pregnantă componentă culturală. Fan clubul NOISM din Niigata publică, periodic, și o revistă despre activitatea și evenimentele companiei nipone de dans, foarte apreciată în oraș.

Pasiunea lor pentru compania NOISM și aprecierea pentru dansatori și directorul artistic, Jo Kanamori, vine din calitatea spectacolelor prezentate, iar abordarea dansului și tehnicile folosite sunt, de asemenea, un aspect determinant pentru acțiunile pe care fan clubul le întreprinde.

Foto: Dragoș Dumitru

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus