Vineri,
30.07.2021
Cer Senin
Acum
20°C

Record de vizitatori la Muzeul Astra în 2017. ”Avem cea mai bună echipă din țară”

Record de vizitatori la Muzeul Astra în 2017. ”Avem cea mai bună echipă din țară”

Conducerea Muzeului Astra a prezentat joi, în cadrul unei conferințe de presă, un bilanț intermediar al anului care stă să se încheie. Iar primele concluzii sunt îmbucurătoare pentru Sibiu.

În perioada 1 ianuarie – 31 noiembrie 2017, Muzeul ASTRA, a înregistrat 577.067 vizitatori și beneficiari ai programelor culturale. Prin comparație, muzeul sibian era vizitat anul trecut de 482.606 de oameni, iar în 2015 de 437.374 de turiști.

1_2

Statisticile arată că aproape 35% dintre vizitatori sunt din străinătate. Cei mai mulți provin din Europa, dar se remarcă o creştere a celor veniți de peste ocean (SUA şi Canada), Australia şi din Asia (Japonia şi China), dar şi din Ţările Arabe

„Avem o creştere de aproximativ 30% a numărului de turişti la Muzeul ASTRA. Ponderea cea mai mare o reprezintă cei din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului și din departamentul ASTRA Film, însă se simte o creștere importantă a vizitatorilor și în cadrul unităților din centrul istoric al Sibiului – Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder și Muzeul de Etnografie Săsească Emil Sigerus. Această creștere se datorează faptului că am crescut calitatea serviciilor culturale si am diversificat aceasta oferta, ofertă pe care am prezentat-o constant în mass-media, dar și în cadrul târgurilor de turism. Mă refer aici la evenimentele interactive organizate special pentru public, iar ele au ca scop promovarea şi păstrarea identităţii româneşti în cea mai pură formă. Noi vom continua pe această linie și vom menține abordarea noastră constructivă, care fac din Muzeul ASTRA un veritabil pol al culturii din România”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.
În 2017 au fost organizate peste 500 de ateliere și demonstrații interactive meșteșugărești si educaționale în Muzeul ASTRA. De asemenea, 58 monumente etnografice au fost (re)amenajate în acest an și nu mai puțin de 26 de expoziţii temporare au fost organizate fie de Muzeul ASTRA, fie în parteneriat cu alte instituții.

D26R4028

Managerul Ciprian Ștefan Anghel mai ține să menționeze că aceste rezultate se datorează colegilor alături de care a putut implementa proiecte serioase, pe termen lung.

”Avem cea mai bună echipă din țară. Echipa Muzeului ASTRA a demonstrat prin aceste rezultate că oferă calitate”, a mai declarat Ciprian Ștefan Anghel.
Cifrele anului 2017 la Muzeul ASTRA:
  • 25 de acțiuni unde turiștii au putut să guste preparate tradiționale din toate zonele etnografice ale țării.
  • În Târgul de țară, dar și în poiana de lângă, au avut loc 60 de ateliere gastronomice care au reunit 82 de bucătari tradiționali. Vorbim aici de preparate tradiționale românești, săsești, maghiare, rome sau lipovenești.
  • completarea şi dezvoltarea colecţiilor muzeale - 187 de obiecte achiziţionate; 1 monument donaţie; 322 obiecte donate
  • conservarea şi restaurarea patrimoniului - 19.541 intervenţii conservare obiecte; 210 intervenţii de conservare la monumente; 38 de intervenţii restaurări monumente; 20 de învelitori înlocuite; 6 monumente reconstruite; 1 monument demontat şi transferat; 1 monument relocat; 248 obiecte restaurate; 91 investigaţii biologice; 75 investigaţii chimice.
  • Reconstrucţii monumente: 7
DSC06650 D26R6241 D26R3633 D26R3296

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Ralluka Beib

Acum 3 ani

Sa trăiești la Sibiu înseamnă sa o duci BINE!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus