Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

„În oraș e un miros puternic de la substanțele chimice arse. E sigur?” Cum răspunde Direcția sănătate

„În oraș e un miros puternic de la substanțele chimice arse. E sigur?” Cum răspunde Direcția sănătate

De dimineață mai mulțl sibieni care locuiesc în zonele rezidențiale din preajma depozitului firmei Jifa, acolo unde vineri seara a izbucnit un incendiu de proporții, se întrebau dacă pot să iasă din casă. Unii dintre ei ne-au scris și pe adresa redacției, întrebându-se dacă mirosul pe care îl simt în aer este sigur.

„În oraș persistă un puternic miros chimic combinat cu arsură. E oare de la incendiul de azi noapte? Este safe (sigur - n.n) pentru populatie?”, se întreba unul dintre locuitorii orașului.

Un răspuns la această întrebare l-a oferit deja șeful ISU Sibiu la conferința pe care a organizat-o la ora 11, în care a transmis mai multe informații preliminare despre izbucnirea incendiului. Acesta asigura locuitorii Sibiului că „nu sunt în pericol”.

http://www.turnulsfatului.ro/2018/10/20/isu-sibiu-au-ars-tone-de-substante-periculoase-sibienii-nu-sunt-in-pericol/

Cu câteva minute în urmă, instituția a transmis o informație din partea directorului executiv adjunct a Direcției Sănătate Publică a județului Sibiu, dr. Adela Morar, pe care ar fi primit-o în contextul incendiului.

„Direcția de Sănătate Publică Sibiu a efectuat determinări de noxe la fața locului, în dimineața zilei de 20.10.2018, în jurul orei 6,00 a.m., și nu au fost detectate, în aerul atmosferic, valori peste limitele maxime admise. Măsurătorile au fost efectuate în incinta obiectivului unde s-a manifestat incendiul, în mai multe puncte, unde se degaja în continuare fum, precum și în afara obiectivului, în zona rezidențială din împrejurime. Au fost efectuate măsurători ale unor parametri care ar fi putut proveni, prin ardere, din deșeurile depozitate în incinta obiectivului (monoxid de carbon, dioxid de carbon, oxizi de azot, oxizi de sulf, cianuri, metacrilati, fosgen etc.). Pentru nici una din noxe nu au fost detectate valori peste limitele admisibile”, se menționează în nota respectivă.
Precizăm că incendiul de la depozitul Jifa a distrus o construcție zidărie cu stâlpi și planșee din beton armat, au ars aproximativ 500 de tone de deșeuri de ulei, emulsii, ambalaje contaminate, plastic și metal, vopseluri, nisip de sablare - conform pompierilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Andu

Acum 5 ani

Abureli, de asta avem fel si fel de alergii, astm, toata lumea tuseste, cancere.. Prea multa delasare si "limite admise" mult peste gradul de suportabilitate. Asa ziceti mereu, e sigur totul, aer, apa, substante fel de fel, E-uri in mancaruri si tot felul de substante nocive.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus