Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Hotelul de pe Milea va avea 5 stele. Investitorul, obligat să planteze trei copaci pentru unul tăiat

Hotelul de pe Milea va avea 5 stele. Investitorul, obligat să planteze trei copaci pentru unul tăiat

Hotelul care se va ridica pe Bd. Vasile Milea, nr. 14, va fi de 5 stele, nu de 3 așa cum era specificat inițial în proiectul supus dezbaterilor publice anul trecut, iar numărul locurilor de parcare va fi de 62 în loc de 56 cât propunea investitorul inițial. Documentația de urbanism a noii construcții va fi supusă votului în Consiliul Local Sibiu poimâine, pe 31 octombrie.

Planul de situație - octombrie 2017 Planul de situație - octombrie 2017

În planul de situație a hotelului pe care o firmă din Tilișca și-a propus să-l ridice pe Bd. V. Milea, chiar lângă sediul Omniasig, se menționează că acesta se va numi Hotel Imperial – după denumirea firmei beneficiare, SC Imperial Sibiu SRL – și că va avea același regim de înălțime, prevăzut în PUD – două niveluri în subsol, parter, trei etaje și un etaj retras. Acesta va avea 87 de locuri de cazare repartizate în 42 de camere și un apartament; precum și un restaurant cu 190 de locuri. Întreaga suprafață a terenului este de 1.388 de mp. Conform documentației aprobate, înălțimea maximă a clădirii va trebui să nu depășească 18,5 metri, iar condiția principală de amplasare este retragerea cu 3 metri față de aliniamentul rezultat: „imobilul propus se va retrage cu 3 m față de aliniamentul existent de la B-dul G-ral Vasile Milea, respectiv pe aliniamentul rezultat în urma realinierii”. Totodată, casa aflată pe teritoriul viitorului șantier urmează să fie demolată.

Pln situație - octombrie 2018 Plan situație - octombrie 2018

Astfel, Primăria obligă investitorul să urmeze câteva etape obligatorii pentru a realiza obiectivul. Cea mai importantă este că proprietarii vor avea în sarcină – până la emiterea autorizațiilor de construire – obligația reglementării juridice și cedării terenului din fața clădirii, de-a lungul bulevardului, în favoarea municipalității în vederea realizării/extinderii acceselor auto/pietonale și a străzilor propuse a fi lărgite conform PUG Sibiu. De asemenea, investitorul va trebui să asigure iluminatul public și lucrările de branșare la rețelele edilitare publice pe cheltuiala proprie, acestea din urmă urmând să intre ulterior în proprietate publică, se menționează în Raportul privind aprobarea documentației de urbanism, realizat de Direcția Amenajarea Teritoriului și Urbanism a Primăriei din 17 octombrie 2018. Totodată, accesele pietonale se vor realiza din Bd. Vasile Milea și din strada Oituz, iar accesul carosabil spre subsolul clădirii – din strada Oituz printr-o rampă.

„Se va asigura câte un loc de parcare la două camere de cazare. Suplimentar, se vor asigura pentru personal câte un loc de parcare la 7 camere de cazare. La unitățile care dispun de mai mult de 20 de camere se vor asigura 1-2 locuri de parcare pentru autocare. Nu se vor amenaja locuri de parcare spre frontul de la Bd. G-ral Vasile Milea. Se vor asigura un total de 62 de locuri de parcare, din care 54 locuri de parcare subterane și 8 locuri de parcare supraterane”, se mai menționează în raport. Primăria mai atenționează investitorul că îi este interzis să taie copaci, cu excepția cazurilor când aceștia reprezintă pericol pentru siguranța persoanelor sau bunurilor: „Pentru fiecare arbore matur tăiat se vor planta, în interiorul aceleiași parcele, minimum trei arbori”.

Inițiatorii investiției sunt cei care controlează firma Imperial Sibiu SRL, din Tilișca. Firma a fost înființată în anul 2015 și îi are asociați în proporții egale pe Cornelia Bratu și pe Adriana Stancă.

Amintim că Planul Urbanistic General al  Sibiului a fost adoptat în anul 2009, acesta modificând regimul de înălțime maxim permis (la fel cum s-a întâmplat pentru Calea Dumbrăvii ori Ștefan cel Mare). În ultimii 2 ani pentru Bulevardul Vasile Milea au mai apărut inițiative de construire a unor clădiri înalte. Deocamdată, singura care se concretizează este hotelul ridicat vizavi de hotelul Premier (noul hotel este ridicat tot de către Tiberiu Țânț, cel care deține și hotel Premier). În plus, în dezbatere s-a mai aflat inițiativa ridicării unui hotel - la intrarea în Sibiu, la intersecția Bulevardului Gen. V. Milea cu strada Oncești. Iar în luna august 2018, s-a pus în discuții publice subiectul demolării casei de la nr. 30 în vederea ridicării unui nou bloc de locuințe cu spații comerciale la parter, fiind prima de pe această arteră care este demolată cu acest scop.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

8 comentarii

Paul

Acum 5 ani

Ce benzinarie au detinut actionarii din Tilisca in ultimii 30 ani?
Raspunde

vasile

Acum 5 ani

oare va avea soarta celui de la intersectia balea cu serbota sau celui din spate de la center de pe somesului? apropo de atatea aprobari, residence alesia maria de pe balea are tot atatea? intr-o casa oare aprobata ca regim de inaltime pentru zona aceea?
Raspunde

...

Acum 5 ani

Urbanism sibian... Din pacate cetatenii sunt deja obisnuitii cu abuzuri mai mari decat asta si nu reactioneaza decat in momentul in care abuzul ajunge langa curtea proprie.
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 5 ani

Sibiul cam pute a branza,cu parfum sasesc.
Raspunde

Odin

Acum 5 ani

Cu toate ca miroase de departe a spălare de bani e bine că se investește în ceva. Ce nu pot eu înțelege este de ce autoritățile locale te obligă să construiești infrastructura pe cheltuială proprie dar le confiscă și îți cer taxă de folosire pentru ea, asta este jaf la drumul mare (mai ales că întreținerea infrastructurii în România se face cum se face!)!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Geta Ormenisan

Acum 5 ani

La Sibiu se construieste bine si temeinic! Seriozitatea antreprenorilor locali este cunoscuta si apreciata inclusiv peste hotare! Hotelurile din Sibiu rivalizeaza cu cele din Dubai! Felicitari, sibieni!
Raspunde

Beowulf

Acum 5 ani

Investitorul trebuie "...să asigure iluminatul public și lucrările de branșare la rețelele edilitare publice pe cheltuiala proprie, acestea din urmă urmând să intre ulterior în proprietate publică...". Cum adica? Imi pare jaf cu acte in regula!!!
Raspunde

intreb si eu

Acum 4 ani

Oare cat a costat terenul pe care se construieste? Ia sa vedem cine e la curent cu zvonurile!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus