Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Șase micuți sibieni sunt campionii Competiției Naționale de Robotică

Șase micuți sibieni sunt campionii Competiției Naționale de Robotică

Echipa WeDo RoboFun a Asociației Științescu Hub a luat locul I la Competiția Națională de Robotică „Mission Moon”. Concursul este organizat de First Lego League Junior și s-a desfășurat la sfârșitul săptămâni trecute la București.

În competiția care i-a desemnat câștigători pe sibienii de la WeDo RoboFun s-au înscris 43 echipe din întreaga țară. Echipa pregătită de Hoara Alina și Paula Hodis a fost formată din șase membri: Horea Anton- 6 ani, Barbus Tudor- 8 ani, Borghina Victor- 8 ani, Munteanu Stefan -9 ani, Lungu Ioan- 10 ani și Mandita Andreea - 10 ani. Acestia au câștigat premiul ”Programare” pentru baza lor lunară formată din șapte roboți programabili, construiți din kiturile Wedo Lego 2.0. Pentru a construi baza lunară, copiii au muncit timp de șase săptămâni.

În fiecare an, FIRST LEGO League Junior oferă o provocare nouă și interesantă pentru a stimula creativitatea copiilor cu vârste între 6 și 10. Anul acesta tema a fost „Mission Moon”. Participanții au avut de realizat o baza lunară. Fiecare echipă de până la șase copii, începe explorarea acestei teme din lumea reală cu un set inspirațional creat de LEGO® Education exclusiv pentru FIRST LEGO League Junior. Folosind setul inspirațional ca punct de plecare, ei modelează un nou model propriu cu ajutorul elementelor LEGO®. Pe măsură ce lucrează, ei învață abilități de bază în inginerie și programare folosind LEGO® Education WeDo și aplică aceste concepte pentru a-și anima propriul model. Echipele documentează, de asemenea, munca lor într-un caiet de lucru și împărtășesc călătoria lor printr-un poster al echipei. De-a lungul experienței lor, echipele respectă valorile fundamentale ale FIRST LEGO League Junior, sărbătorind descoperirea, munca în echipa și Profesionalismul Demn (Gracious Professionalism®).

Mission moon reportaj mission moon echipa si baza Mission Moon echipa2

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus