Marţi,
06.12.2022
Innorat
Acum
7°C

Polițiștii sibieni au peste 7800 de cazuri nerezolvate, majoritatea furturi și tâlhării

Polițiștii sibieni au peste 7800 de cazuri nerezolvate, majoritatea furturi și tâlhării

Sibiul este pe harta județelor cu o rată mică a infracționalității. Chiar și așa, numărul dosarelor cu autor necunoscut este destul de mare. În acest moment, IPJ Sibiu are peste 7800 de dosare penale cu autor necunoscut. În ceea ce privește fapta, în majoritatea cazurilor este vorba despre furt sau tâlhărie.

În ultimii ani, la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu s-au adunat mai multe dosare cu autor necunoscut. Față de 2016 și 2017, în 2018 numărul acestora a crescut. Totodată, polițiștii reușesc să micșoreze numărul acestora cu fiecare an ce trece. Mai jos, vă prezentăm câteva cifre, primite de la reprezentanții IPJ Sibiu în urma unei solicitări de informații.

„În cursul anului 2016, la nivelul I.P.J. Sibiu s-au înregistrat 3.768 de dosare penale cu autor necunoscut și s-au scăzut din evidențe 2.745.

În cursul anului 2017, s-au înregistrat 3.630 de dosare penale cu autor necunoscut și s-au scăzut din evidențe 3.442.

În cursul anului 2018, s-au înregistrat 4.080 de dosare penale cu autor necunoscut și s-au scăzut din evidențe 4.088”, se arată în răspunsul primit.

Anul acesta s-au înregistrat aproape 2000 de dosare penale cu autor necunoscut. „În primele 6 luni ale anului 2019, s-au înregistrat 1.991 de dosare penale cu autor necunoscut și s-au scăzut din evidențe 2.037, la sfârșitul semestrului I al anului în curs rămânând în stoc 7.848 de dosare penale cu autor necunoscut, dintre care 6.541 înregistrate în mediul urban”, arată Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Furtul este una dintre faptele care stă la baza acestor dosare.

„Obiectul acestor dosare îl constituie infracțiunile de furt (din locuințe, din societăți comerciale, din autovehicule, de animale), distrugere și tâlhărie”, se mai arată în răspunsul primit de la IPJ Sibiu la solciitarea Turnul Sfatului.

Foto: arhivă 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

un mediesan

Acum 3 ani

Si alea cu autor cunoscut is la fel de taraganate!!!O violare de domiciliu, cu furt, cu recunoasterea faptei de catre suspect, a stat in ancheta din luna aprilie 2019 pana la sf lunii iulie inceput de august(asta daca dau crezare ofiterului de politie) si mai vedem cu brava noastra justitie(adica procurorul de caz) cat o sa mai tina dosarul si ulterior judecatorul cat o sa ii ia pana da verdictul!!!Si se mira lumea ca unii isi iau soarta in maini si rezolva rapid problema ce nu au fost in luni de zile in stare sa resolve institutiile statului!!!
Raspunde

im

Acum 3 ani

Buna ziua! Puteti da si numarul/procentajul de cazuri rezolvate? Ce inseamna "s-au scăzut din evidențe 2.037" ? Au rezolvat cazurile sau expira si ies din statistici?
Raspunde

Ina

Acum 3 ani

Printre cele scazute sunt cele care nu au fost rezolvate intr-o perioada anume si sansele de a fi rezolvate sunt infime iar politia te indeamna sa-ti retragi cererea ca sa poata inchide dosarul. Culmea, pe urma te trezesti ca trebuie sa platesti la judecatorie o taxa (de regula 10 lei) pentru ca i-ai pus pe drumuri degeaba, cand de fapt ei n-au fost in stare sa gaseasca vinovatul!
Raspunde

Un cetatean

Acum 3 ani

Pai mie mi a spart casa și polițistul m a trimis la amanet sa mi caut bijuteriile . Asta se întâmpla in 2005 . Nici pana astăzi nu am nici un rezultat al dosarului . .... deci ... n-o comment!!
Raspunde

Ion de la raion

Acum 3 ani

Expiră evident! Timpul trece, leafa merge, de ce draci te ai obosi muncind?
Raspunde

Bzzz

Acum 3 ani

Politia Sibiu loc de huzurit, frecat menta, facut afaceri, etc. Daca cumva ( Doamne feri' !) ai treaba cu ei, ai imporesia ca esti in serialul Las Fierbinti. Va jur! Masina sparta in 2009 - furat laptop, portofel , acte , bani, tranzactii cu cardul - CAZ NEREZOLVAT Furat din curte bicicleta in 2016 - dat in primire vanzatorul(CAR ERA IN AREST LA DOMICILIU) cu adresa, tel, etc - CAZ NEREZOLVAT Furt portofel din geanta in autobuz in 2019 - intrebare politistului care facea ancheta " Pe ce umar ati avut geanta? - CAZ NEREZOLVAT O adunatura de incompetenti, delesatori, mafioti, hoti, complici, etc. Imi cer scuze politistilor care nu fac parte din nici una dintre categoriile enumerate!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus