Vineri,
23.04.2021
Parțial Noros
Acum
12°C

Pungile din plastic interzise în piețele sibiene din 2020

Pungile din plastic interzise în piețele sibiene din 2020

Conducerea Piețe Sibiu SA anunță că începând de anul viitor în piețe din Sibiu comercianții nu vor mai avea voi să folosească pungi din plastic.

În schimb, conducerea piețelor pune la dispoziția comercianților și a cumpărătorilor posibilitatea de a utiliza pungi biodegradabile.

”Vom demara această inițiativă printr-un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care s se interzică folosirea și comercializarea pungilor din plastic în piețe agroalimentare din Sibiu. După care, în consecință, vom modifica regulamentul de funcționare în piețe și vom avea discuții cu fiecare producător și comerciant în parte să nu mai folosească plasticul. Am avut deja astfel de discuții cu o parte dintre ei. Unii dintre ei ne-au zis că sunt scumpe pungile biodegradabile și că-i obligăm să facă o cheltuială mai mare. Dimpotrivă, îi ajutăm să economisească. Ne-am interesat și avem o listă întreagă de producători de pungi biodegradabile pe care le-a punem la dispoziție, să aleagă fiecare în parte ce dorește, important fiind faptul că toate sunt mai ieftine decât cele din plastic. Deci nu există niciun motiv ca să nu renunțăm la plastic în piețe”, a explicat pentru Turnul Sfatului directorul Piețe Sibiu SA, Teodor Birț.

Interzicerea pungilor din plastic nu este prima măsuri de acest gen pe care o iau autoritățile publice din Sibiu.

pungi plastic

Consiliul Județean a renunțat încă de la jumătatea cestui an la farfuriile și furculițele din plastic folosite la diferitele evenimente de protocol.

„Având în vedere derularea de CJ Sibiu, alături de celelalte autorități și instituții implicate, a programului „Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019”, prilej cu care vor fi organizate o multitudine de evenimente culinare în cadrul cărora se vor folosi diverse produse de unică folosință, precum și organizarea unor acțiuni de protocol ocazionate de acțiunile proprii ale autorității județene, apreciem implementarea, în limita competențelor legal statuate, a unor măsuri de reducere a utilizării produselor de unică folosință din plastic, ca fiind oportună și chiar necesară”, spunea la momentul respectiv Daniela Câmpean, președinta CJ Sibiu.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

##

Acum 1 an

Super idee, o intiativa bine venita
Raspunde

Cris

Acum 1 an

In sfârșit , cam târziu in comparație cu alte tari dar foarte bine măcar acum ! Si când vor interzice paiurile acealea oribile , negre , din aproape toate localurile ? Ca doar nu este atât de greu sa bea cu gura ...
Raspunde

Dorian

Acum 1 an

Pungile bio sunt compostabile 100%, cel putin toate pe care le-am intalnit in ultima vreme. Teoretic sunt potrivite pentru colectarea in conditii igienice a resturilor vegetale, si aruncate cu tot cu acest ambalaj in pubela maro.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 an

Dacă cele biodegradabile sunt mai ieftine decât cele fin “ plastic (!?!)” - de fapt polietilenă - de ce nu a aflat Planeta ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus