Luni,
26.09.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Prefectura Sibiu: o persoană de la Evidența Persoanelor confirmată cu COVID-19. „O eroare informatică”

Prefectura Sibiu: o persoană de la Evidența Persoanelor confirmată cu COVID-19. „O eroare informatică”

După ce un angajat al Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor al Municipiului Sibiu a fost confirmat cu infecție cu COVID-19, a fost demarată o anchetă epidemiologică. Dacă inițial prefectura anunțase că cele șapte persoane cu care pacientul a intrat în contact nu erau infectate, astăzi a transmis că s-a strecurat o greșeală.   

Reprezentanții Prefecturii Sibiu transmit că rezultatele negative în totalitate au survenit dintr-o „regretabilă eroare informatică”. „S-a raportat că cele 7 persoane angajate la acest serviciu, care au intrat în contact cu o angajată confirmată pozitiv, au fost testate având rezultate negative. În urma verificărilor făcute s-a constatat că cele 7 persoane au fost testate în ziua de 21.04.2020, testele fiind în lucru în acea zi.

Conform raportării făcute astăzi, 23.04.2020 ora 16, două persoane au primit rezultatele testelor – un rezultat pozitiv și unul negativ. Pentru celelalte cinci persoane se așteaptă rezultatele testelor, iar acestea vor fi comunicate de îndată ce vor fi raportate, transmite sursa citată, menționând faptul că șapte angajați nu au mers la muncă în această perioadă.

Citește și Funcționar de la Evidența Persoanelor, confirmat pozitiv cu SARS CoV-2

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Liviu

Acum 2 ani

Eroare sunteti voi si PNL Sibiu care v-au pus pe criterii politice in pefectura. Mascaricilor si incompetentilor.
Raspunde

dancp2

Acum 2 ani

nu eroare ci MINCIUNA pdlistpnelista asa o primit ordin de sus
Raspunde

S

Acum 2 ani

Nu sunt de acord cu opinia celor care inca mai cred ca a fost o eroare informatica, ci poate a fost telefonul fara fir... Cum ar putea comunica DSP-istul cu Preafripturistul, scuzati prefecturistul...daca au fost in stare sa dezinformeze opinia publica cu privire la modul de SOLUTIONARE d.p.d.v. EPIDEMIOLOGIC (cazul de pa SPCLEP SIBIU). Sa intelegem ca au fost in eroare...informatica cat si in data de 21.04.2020 cand s-a informat mass-media ca toti angajatii SPCLEP Sibiu au fost testati si au fost gasiti NEGATIV, din moment ce nici nu fusesera testati la data si ora publicarii articolului?! Se pare ca norocul comunicatorului SEF a fost tocmai faptul ca, in urma agitatiei angajatilor respectivi, in seara zilei de 21.04.2020 s-au facut testari chiar la domiciliul salariatilor. Sa credem ca i-au privilegiat pe nefericitii care erau izolati la domiciliu?! Nu...dimpotriva! S-au speriat ca tocmai au dezinformat opinia publica, iar cetatenii beneficiari ai serviciilor acestora puteau fi in mare pericol incepand cu data de 22.04.2020, cand se termina izolarea angajatilor SPCLEP. O alta eroare informatica despre care vorbeau "subiectii descentralizati" s-a produs in 23.04.2020, cand a mai confirmat pozitiv un alt salariat al serviciului respectiv, pentru ca in dimineata zilei de 24.04.2020 sa nu mai fie doar un salariat, ci vreo 4 persoane...?! FAKE. Oare, care era situatia peste alte cateva zile, daca acesti oameni mergeau la serviciu... NU CREDETI CA AR FI O EROARE GUVERNAMENTATALA, daca cei vinovati de musamalizarea acestui caz ar ramane sa mai gestioneze si alte situatii similare?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus