Vineri,
03.12.2021
Partial Noros
Acum
13°C

PSD dă în judecată Consiliul Județean Sibiu pentru managerul Spitalului Județean

PSD dă în judecată Consiliul Județean Sibiu pentru managerul Spitalului Județean

Liderul consilierilor județeni din partea PSD Sibiu, Cătălin Stanciu, a anunțat că săptămâna viitoare va înregistra acțiunea în instanță pentru anularea actului prin care Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, a numit-o în funcția de manager al Spitalului Județean pe dr. Liliana Coldea.

Anunțul social-democraților sibieni vine după mai multe acțiuni ale acestora, prin care au sesizat nereguli în organizarea concursului care a dus la selectarea dr. Liliana Coldea pentru a prelua funcția de manager al Spitalului județean de urgență Sibiu. Cei de la PSD Sibiu se bazează și pe o adresă a actualului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, prin care conducerii CJ Sibiu i se recomanda să nu semneze numirea dr. Liliana Coldea. 

Cătălin Stanciu, liderul grupului de consilieri județeni din cadrul CJ Sibiu, a arătat că ar fi dorit să discute acest subiect chiar cu Nelu Tătaru, care pentru puțin timp a participat la ședința de joi a Consiliului Județean Sibiu. Doar că, a arătat Cătălin Stanciu, nimeni din conducerea CJ Sibiu nu i-a dat atenție în timpul ședinței, care s-a desfășurat on-line. ”În calitate de președinte de ședință, v-aș ruga să îi transmiteți președintei Consiliului Județean, că dacă va dori să își exercite talentul și în alte domenii, sunt sigur că ar fi un foarte bun regizor. Pe lângă faptul că ați început o ședință la care a vorbit doar dânsa cu invitații, iar noi nu am avut nici măcar posibilitatea să auzim, ulterior am cerut cuvântul apăsând butoanele de aici, fără rezultat. Săptămâna viitoare vom înainta acțiunea în instanță, în contencios administrativ, în vederea anulării acestui act administrativ unilateral, emis și semnat de către doamna președintă pentru numirea doamnei Coldea în funcția de manager. Aș fi vrut să îi discut aceste chestiuni și cu domnul ministru Tătaru, dar, din păcate, nu știu, nu funcționează instalația dvs. cum trebuie”, s-a adresat Cătălin Stanciu vicepreședintelui CJ Marcel Luca, cel care a condus ședința ordinară a CJ Sibiu din după-amiaza zilei de joi.

Procesul pe care l-au anunțat social-democrații sibieni vine după ce, la începutul lunii iunie, Daniela Cîmpean a arătat că a nu o numi pe Liliana Coldea în fruntea CJ Sibiu ar fi însemnat încălcarea legii (din moment ce dr. Coldea a fost desemnată de comisia de concurs drept câștigătoare). Și că o atare situație nu poate fi schimbată decât printr-o decizie judecătorească. 

”Deocamdată, tot ceea ce se întâmplă în Spital este conform legilor în vigoare și Consiliul Județean nu și-a atribuit mai mult decât prevede legea în ceea ce privește numirea managerului Spitalului Județean Sibiu. Justiția va hotărî cine are dreptate”, a fost replica dată de vicepreședintele CJ Sibiu, Marcel Luca, lui Cătălin Stanciu.

Organigramă contestată

Anunțul PSD referitor la procesul pe care îl vor deschide de săptămâna viitoare a fost făcut în ședința ordinară a CJ Sibiu desfășurată joi. Pe ordinea de zi a acestei ședințe a fost inclus și un proiect realizat la inițiativa noului manager al Spitalului Județean, care a propus o nouă organigramă. Prin această reorganizare, dr. Coldea propunea înființarea, desființarea și schimbarea de subordonare a unor servicii (detalii despre modificările de la Spitalul Județean puteți citi aici). Consilierii PSD au arătat că se opun acestei reorganizări, invocând mai ales intenția noului manager de a-și subordona direct Biroul de achiziții. ”Noi nu vom vota o modificare de organigramă pe care doamna Coldea o prezintă Consiliului Județean. Dânsa este un medic specialist și are pregătire medicală. Dacă ea consideră că poate să facă și achiziții publice și este expert în achiziții publice, atunci trebuie să ne dovedească și nouă acest lucru”, a declarat Stanciu.

Cu toate acestea, proiectul de modificare a organigramei Spitalului a fost adoptat, cu 22 de voturi ”pentru” și zece voturi ”împotrivă” (PSD Sibiu are 12 consilieri județeni în actualul mandat, din care unul a lipsit).

Citește și PSD Sibiu a avut dreptate. Ministerul Sănătății cere CJ Sibiu anularea concursului pentru funcția de manager al Spitalului Județean

”Curat Caragiale”. Daniela Cîmpean a primit alt răspuns decât PSD pe tema șefiei Spitalului județean

Vizualizari: 2629

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Dan2 Cp

Acum 1 an

interesant,foarte

Raspunde

Bai, pesede ! ... la lucru cu voi !!!

Acum 1 an

Cătăline ar trebui sa te remarci prin realizările tale, prin acțiunile întreprinse, prin capacitățile manageriale , prin profesionalim ... DAR tu ca și Bogdanel sunteti niște "pechinezi" care latră la gard poate va baga și pe voi cineva în seama. Ati avut șansa să faceți ceva pentru Sibiu ... si ce ați făcut ? Nimic ! ... :( Tipic voua ... daca vedeți pe cineva mai profesionist ca voi , va panicați. Cum vedeți "la centru " asa faceți si în teritoriu ... blocați sistemul medical !!!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus