Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Poliția Sibiu: 15 permise reținute și 600 de amenzi aplicate în trei zile

Poliția Sibiu: 15 permise reținute și 600 de amenzi aplicate în trei zile

Polițiștii sibieni au constatat, la finalul săptămânii trecute, 16 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 15 permise de conducere, au retras 24 de certificate de înmatriculare și au aplicat 600 de sancțiuni contravenționale în valoare de 182.000 de lei.

Doi dintre șoferii surprinși în ilegalitate conduceau în municipiul Sibiu și se aflau sub influența băuturilor alcoolice, potrivit raportului transmis de Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ (Inspectoratul de Poliție al Județului).

La data de 12 septembrie, în jurul orei 00:30, pe bulevardul Corneliu Coposu, polițiștii Biroului Ordine Publică Sibiu au depistat un șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un sibian în vârstă de 44 de ani, care, cu un rezultat de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge. Astfel, la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, s-a întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 337 din Codul Penal.

Un alt conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice a fost depistat la Calea Dumbrăvii din municipiul Sibiu, de către polițiștii Biroului Rutier Sibiu. Șoferul, un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Chirpăr, se deplasa pe str. Calea Dumbrăvii din municipiul Sibiu în momentul în care a fost oprit pentru control în trafic, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul testului de respirație fiind 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuare, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice  a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice (art. 336 alin 1 cod penal). 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 922

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus