Marţi,
27.10.2020
Ceata
Acum
5°C

Rata infectării în Sibiu trece pragul de 1,5, și după statistica DSP. Județul are o incidență de 1,57

18 Octombrie 2020 13:38

Rata infectării în Sibiu trece pragul de 1,5, și după statistica DSP.  Județul are o incidență de 1,57

În județul Sibiu, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu este de 1,57, se arată în raportul transmis duminică de Grupul de Comunicare Strategică.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcția de Sănătate Publică, fără a lua în considerare focarele de infecție și bolnavii internați în spital. 

Hotărârea de Guvern din 15 octombrie prevede că purtarea măştii va deveni obligatorie în toate spaţiile deschise în zonele în care incidenţa infectărilor cu noul coronavirus depăşeşte 3 la mia de locuitori.

Evenimente private precum nunţile, botezurile, aniversările, mesele festive în spaţii deschise, precum şi în spaţii închise sunt interzise în perioada următoare, până când va scădea numărul de persoane infectate cu noul coronavirus.

În ce priveşte programul teatrelor, cinematografelor, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, acolo unde incidenţa infectărilor cu noul coronavirus este sub sau egală cu 1,5 la mie, acestea vor funcţiona cu capacitatea de 50%. "Atunci când incidenţa depăşeşte 1,5 la mie şi este până la trei la mie, vor funcţiona cu capacitate de 30% iar programul va fi redus până la ora 23,00. Atunci când incidenţa depăşeşte 3 la mie, activitatea va fi sistată", precizează şeful DSU, Raed Arafat. 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a stabilit în 15 octombrie o serie de restricții pentru 14 localități din județ, plus municipiul Sibiu, după ce incidența cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit 1,5 la 1000 de locuitori, în cazul a a 11 localități, respectiv de peste 3 la 1000 de locuitori în cazul a patru localități.

În Apoldu, Merghindeal, Bârghiș și Racovița, acolo unde rata de incidență a trecut de 3, se instaurează obligativitatea purtării măștii în spațiile publice deschise, se închid restaurantele și cafenelele cu servire în interior și se închid spațiile în care funcționează activități de jocuri de noroc. De asemenea, se interzice organizarea de concerte.

În celelalte 11 localități: Sibiu, Arpașu de jos Boita, Nocrich, Poplaca, Porumbacu de Jos, Șura Mică, Turnu Roșu, Vurpăr, Cisnădie și Sadu - purtarea măștii devine obligatorie și se impun o serie de restricții, la fel ca în localitățile unde indicele a trecut de 3, însă în limita capacității de 30%. Astfel, în aceste localități restaurantele, cafenelele, cinematografele își pot desfășura activitatea doar cu ocuparea a numai 30% din întreaga capacitate. Totodată, programul acestora este limitat în intervalul orar 6 – 23.

Aceste restricții se iau pentru o perioadă de 14 zile, începând de vineri, 16 octombrie.

Până în 22 octombrie sunt în vigoare restricții și în Boița și Bârghis, iar până în 20 octombrie, în Șelimbăr, Cârțișoara, Vurpăr și Merghindeal.

De asemenea, portul măștii este obligatorie pe o rază de 100 de metri, în jurul școlilor.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus