Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Primarul Marius Grecu și consilierii locali ai comunei Axente Sever au depus jurământul

Primarul Marius Grecu și consilierii locali ai comunei Axente Sever au depus jurământul

Miercuri, 28 octombrie, de la ora 10, a avut loc şedinţa de constituire a Consiliului Local Axente Sever, în cadrul căreia 11 consilieri locali validaţi de către Judecătoria Mediaş şi primarul ales, Marius Grecu, au depus jurământul. La şedinţă au participat prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Primarul comunei Axente Sever, Marius Grecu, se află la al patrulea mandat şi a obţinut la alegerile locale din 27 septembrie 2020 aproape 80% din voturile alegătorilor. De asemenea, din Consiliul Local al comunei Axente Sever vor face parte 9 consilieri din partea Partidului Naţional Liberal, 3 consilieri din partea Partidului Social Democrat şi un consilier din partea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor. Doi dintre consilierii locali vor depune jurământul într-o şedinţă ulterioară, aceştia aflându-se pe listele de supleanţi din partea PNL, respectiv ALDE.

Primarul Marius Grecu a depus jurământul în faţa consilierilor locali ai comunei Axente Sever, iar apoi le-a mulţumit acestora pentru buna colaboare din mandatul anterior, autorităţilor judeţene şi vicepremierului Raluca Turcan, pentru sprijinul acordat proiectelor derulate în comună şi nu în ultimul rând, cetăţenilor comunei Axente Sever pentru încrederea acordată prin voturile exprimate.

Edilul şef al comunei Axente Sever a mai amintit principalele proiecte derulate în comuna Axente Sever în mandatul recent încheiat, cel mai important fiind realizarea drumului comunal DC 6 Agârbiciu – Şoala, dar şi proiectele care au foste deja iniţiate şi care se vor desfăşura pe parcursul actualului mandat, ca de exemplu introducerea gazului metan în localitatea Şoala, realizarea unui centru medical în comuna Axente Sever şi a unei centuri ocolitoare.

Pe lângă aceste proiecte planificate pentru viitorul apropiat, au fost iniţiate primele demersuri pentru implementarea unui proiect care vizează dotarea unităţilor şcolare din comuna Axente Sever cu tablete, echipamente IT şi materiale sanitare pentru prevenirea răspândirii COVID – 19, au fost realizate lucrări de reabilitare la grădiniţele din Axente Sever şi Agârbiciu şi a fost deja aprobat un proiect cu finanţare de la Compania Naţională de Investiţii pentru reabilitarea şi modernizarea reţelei de străzi din localităţile Axente Sever şi Agârbiciu.

La finalul şedinţei privind ceremonia de constituire a Consiliului Local Axente Sever, au luat cuvântul preşedintele Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean şi prefectul Mircea Creţu, care şi-au exprimat aprecierea pentru autorităţile administraţiei locale din Axente Sever şi au punctat continuarea unei bune colaborări între autorităţile locale şi cele judeţene.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2670

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus