Vineri,
01.07.2022
Fulgere Cu Ploi Usoare
Acum
23°C

Actualizare/ Video/ Stâlpul căzut peste gardul unui sibian din Calea Șurii Mari a fost ridicat după patru zile

Actualizare/ Video/ Stâlpul căzut peste gardul unui sibian din Calea Șurii Mari a fost ridicat după patru zile

Actualizare: Situația stâlpului dărâmat de vânt în urmă cu aproximativ patru zile pe un gard al unei proprietăți private și-a găsit rezolvarea în această dimineață.

Florin Popescu, sibianul care încerca să găsească o soluție la autorități pentru a îndepărta un stâlp ce apaține companiei Telekom și care a fost dărâmat de vânt peste gardul proprietății sale, a transmis că situația a fost remediată în această dimineață. 

„Problema a fost rezolvată. A durat cam o jumătate de oră. Foarte greu! Ferească Dumnezeu de situații mai dificile”, spune sibianul. 

Știre inițială: Un stâlp ce aparține companiei Telekom a fost răsturnat peste gardul unui sibian de vântul puternic care bate în Sibiu de câteva zile și nicio autoritate nu poate face nimic. Proprietarul gardului spune că este un pericol pentru oameni și pentru mașini și că de trei zile sună și depune sesizări atât la compania căreia îi aparține stâlpul cât și la autorități prin 112, la primărie și la poliția locală. Astăzi, în urma demersurilor făcute de reporterii Turnul Sfatului, lucrurile au început să se miște, iar în cel mult 24 de ore, reprezentanții Telekom spun că problema va fi remediată.

Florin Popescu este sibianul care încearcă de trei zile să găsească o soluție pentru un stâlp dărâmat de vânt pe gardul proprietății sale aflate pe strada Calea Șurii Mari. Bărbatul spune că stâlpul este un pericol pentru oamenii sau mașinile care trec pe acolo sau îi intră în curte, dar că, oriunde ar suna, află că nu este în competența autorității respective să ridice stâlpul.

„Este un stâlp care aparține celor de la Telekom, este din lemn și vechi. Am sunat la ei și mi-au spus că au înregistrat sesizarea, dar până acum nu a venit nimeni să ridice stâlpul. Am sunat și la 112, care mi-au făcut legătura la cei de la ISU. Acolo mi-au spus că nu este de competența lor și mi-au dat numărul de telefon al celor de la poliția locală. Am sunat și acolo, dar nici de competența lor nu se află problema mea. Am sunat până și la primărie, dar nici acolo nu am avut succes. Vreau să vă spun că telefoanele menționate au fost date în fiecare zi de când a căzut stâlpul. Stâlpul este un pericol pentru toți cei care trec pe aici, fie că vorbim de oameni sau de mașini și nu mai știu ce să fac. Autoritățile îmi dau senzația că vin doar dacă se întâmplă o tragedie și nu fac nimic să o prevină. Eu chiar nu știu ce să mai fac”, spune Florin Popescu.

ISU nu poate interveni

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență spun că stâlpul asigură legăturile de telefonie și internet și nu pot interveni. Astăzi însă, au luat legătura cu operatorul economic în custodia căruia se află stâlpul, iar problema urmează a fi rezolvată.

„Având în vedere situația existentă și faptul că respectivul stâlp care asigură legăturile de telefonie și internet, aparține unui operator economic, în  urma apelului venit pe numărul de urgență 112, s-a luat legătura cu reprezentanții operatului economic în vederea remedierii operative a situației sesizate”, transmite Alina Voina purtător de cuvânt ISU Sibiu.

Reprezentanții Telekom abia astăzi au aflat de situație

Contactați telefonic de reporterii Turnul Sfatului, reprezentanții companiei Telekom spun că abia astăzi au aflat de sesizare fiind sunați de cei de la ISU, că au trecut-o la urgențe și că, în cel mult 24 de ore stâlpul va fi ridicat.

„Eu astăzi am primit reclamația. Am fost sunat chiar de un locotenent de la ISU Sibiu. În momentul de față sesizarea este trecută la urgențe și în cel mult 24 de ore situația va fi remediată”, spune Alexandru Ișan, șef centru operativ Sibiu.

Din păcate nu este singurul incident înregistrat în Sibiu care implică stâlpi ce aparțin acestei companii. În urmă cu câteva săptămâni Turnul Sfatului a mai prezentat o situație similară în materialul „Un stâlp stă să cadă peste o casă de o săptămână și nimeni nu face nimic”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Marcian Radu

Acum 1 an

"Autoritate" si "competenta" in aceeasi propozitie? Pai de aia nu o gaseste...
Raspunde

Prenume Nume

Acum 1 an

Trebuia să faci plângere penala pt distrugerea proprietății (gardului) și să vezi ce repede se găsea rezolvarea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus