Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Acțiune de ecologizare a Parcului Sub Arini și a pădurii Dumbrava organizată de tinerii din Sibiu: s-au strâns peste 200 de saci de gunoi

Acțiune de ecologizare a Parcului Sub Arini și a pădurii Dumbrava organizată de tinerii din Sibiu: s-au strâns peste 200 de saci de gunoi

Joi, 1 aprilie, în Parcul Sub Arini și în Pădurea Dumbrava din Sibiu a avut loc acțiunea „Trash Out Challenge”, organizată de Clubul LEO Brukenthal Sibiu și Consiliul Județean al Elevilor din Sibiu. În cadrul acestei acțiuni aproximativ 150 de tineri sibieni au decis să facă curățenie în cele două locații. S-au strâns, în total, peste 200 de saci de gunoi.

Participanții au fost repartizați în 14 grupe, coordonate de către membrii LEO Brukenthal Sibiu și ai Consiliului Județean al Elevilor din Sibiu, iar fiecare grupă a trebuit să curețe un areal al parcului. Așadar, în timp ce unii oameni adunau gunoaiele din zona cupolei, alții au reușit să strângă gunoaiele din zona Muzeului Civilizației Populare Tradiționale ASTRA.

Normele de distanțare fizică au fost respectate întrucât cele 14 grupe au fost subdivizate astfel încât întreaga suprafață repartizată să fie ecologizată. Sacii de gunoi și mănușile participanților au fost asigurate de către organizatori.

Cred cu tărie într-un viitor sustenabil și sper ca elevii de pretutindeni să conștientizeze și să își asume în mod direct problemele mediului înconjurător. Prin această acțiune, Trash Out Challenge, transmitem un mesaj simplu: e foarte ușor să fii civic, iar aruncarea gunoiului în locurile special amenajate este, de fapt, unul dintre primii pași spre o societate dezvoltată. Numărul mare al participanților m-a bucurat și cred că ne-a învățat pe fiecare dintre noi o lecție valoroasă: elevilor, implicit tinerilor, le pasă de problemele mediului, de urgența climatică și reprezintă, în fond, schimbarea!” a declarat Teodora Neaga, președintele Consiliului Județean al Elevilor din Sibiu.

Un punct de vedere a avut și Vlad Popențiu, Past President LEO Brukenthal Sibiu.

„Acțiunea Trash Out Challenge a fost una reușită, deoarece scopul a fost atins: ecologizarea Parcului Sub Arini și a Pădurii Dumbrava. Împreună, am strâns peste 200 de saci de gunoi, iar pe această cale doresc să le mulțumesc tuturor participanților, care au lucrat cot la cot cu noi și care au înțeles că trebuie să își asume mediul înconjurător ca fiind povestea lor personală. Clubul LEO Brukenthal Sibiu și Consiliul Județean al Elevilor Sibiu au colaborat foarte bine, iar din acest motiv, plănuim deja acțiuni viitoare împreună, ale căror rezultate să fie cel puțin tot la fel de satisfăcătoare.” a declarat acesta.

Clubul LEO Brukenthal Sibiu este o organizație nonguvernamentală de tineri care are ca scop convingerea comunității că fiecare membru al acesteia poate contribui direct la bunăstarea celor din jur. Consiliul Județean al Elevilor din Sibiu este unica structură de reprezentare a elevilor la nivel județean, militând pentru respectarea drepturilor acestora.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

4 comentarii

Foarte bine

Acum 2 ani

Si bravo voluntarilor. DAR de ce nu se ocupa primaria de asta?? De ce sunt câmpurile de la periferia Sibiului pline de gunoaie si primaria se face ca ploua?? In conditiile in care primaria ofera ajutoare sociale fara a cere niste ore de munca la schimb celor apți de munca.
Raspunde

Kokos

Acum 2 ani

Tinerii astia au curatat gunoiul aruncat de niste nesimtiti din orasul asta . Bravo lor si rusine nesimtitilor! Politia locala , facem si noi ceva ca sa nu se mai arunce gunoaie in Sub Arini , sau doar ne plimbam fizicul pe Balcescu?
Raspunde

Un oarecare

Acum 2 ani

Felicitari!
Raspunde

Mihai

Acum 2 ani

Felicitări tinerilor pentru implicare! Trebuie precizat insă că tot tineri sunt cei ce aruncă mizerile, tolăniți în zeci de hamace atarnand de pomii parcului. Manele la maxim, mizerie la fel. Nici un ”burtos” de la Politia Locală nu se deranjează să-i întrebe de sănătate. Trebuie făcut ceva simplu: e mizerie lângă tine, lângă hamacul tău, esti amendat. Nimeni nu se instalează lângă un morman de gunoi, iar logica spune că mizeria îți aparține.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus