Miercuri,
23.06.2021
Cer Senin
Acum
23°C

ACTUALIZARE - Autoritățile sibiene ar putea cere redeschiderea bazinelor de înot. Două piscine noi

ACTUALIZARE - Autoritățile sibiene ar putea cere redeschiderea bazinelor de înot. Două piscine noi

Scăderea ratei incidenței și creșterea numărului persoanelor vaccinate fac autoritățile să se gândească la ridicarea a cât mai multor restricții, printre care se numără și deschiderea bazinelor acoperite de înot. Prefectura Sibiu a confirmat pentru Turnul Sfatului că măsura este una avută în vedere. Între timp, Baia Neptun din Sibiu – complet modernizată, ar putea fi inaugurată, în vreme ce complexul Aria Aqua, Sport & Fun a preluat în administrare centrul spa ultramodern proaspăt finalizat de Primăria Cisnădie.

Imediat după Paști prefectul judeţului Braşov, Mihai Cătălin Văsii, a propus oficial redeschiderea piscinelor interioare şi a trimis o solicitare în acest sens către Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei. Ideea rezonează și în Instituția Prefectului Sibiu, reprezentanții acesteia declarând pentru Turnul Sfatului că analizează această opțiune.

”Ideea colegilor de la Brașov este una bună atâta timp cât oamenii înțeleg că este nevoie de un efort comun pentru a reveni la normalitate. În acest moment ne concentrăm pe operaționalizarea cât mai rapidă a centrului de vaccinare drive-through, dar ne vom alătura și inițiativei de a reduce o parte din restricții, mai ales dacă numărul persoanelor infectate își păstrează un trend descendent”, a declarat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Sibiu.

Dacă în perioada următoare, spre exemplu, s-ar putea merge din nou la înot, în municipiul Sibiu doritorii nu vor avea acces la Bazinul Olimpia, care este închis pentru renovare, fiind în atenția Companiei Naționale de Investiții. În schimb, sibienii vor putea merge la Baia Neptun, în care Primăria Sibiu a investit în ultimii ani peste trei milioane de euro. Totul este nou și echipamentele aduse sunt de ultimă generație, astfel încât sibienii se vor putea bucura de condiții fără precedent. Mai multe detalii despre cum arată acum Baia Neptun puteți citi aici.

”Lucrările de modernizare a Băii Populare Sibiu s-au finalizat, fiind obținute și autorizațiile și avizele necesare funcționării, inclusiv avizul de securitate la incendiu. 

În următoarea perioadă se va demara angajarea personalului necesar. De asemenea, se lucrează în această perioadă la implementarea măsurilor legale impuse de un ordin recent apărut - Ordinul 197/462/8.04.2021, emis de către Ministerul Tineretului și Sportului cât și Ministerul Sănătății. Acesta prevede măsuri suplimentare care trebuie luate pentru siguranța cetățenilor care utilizează bazine acoperite și centre spa. Spre exemplu, accesul la serviciile Băii va fi posibil doar în baza unei programări, sunt introduse restricții de distanțare atât în incinta Băii, cât și în bazinul de înot, se introduc noi reguli de acces precum și necesitatea anumitor proceduri. Conducerea Băii lucrează în prezent la implementarea acestor noi măsuri care să protejeze și mai mult clienții. 

În acest context, Primăria Sibiu estimează că Baia Populară se va putea redeschide în jurul datei de 1 iulie 2021, dacă punerea la punct a procedurilor descrise se va desfășura în bune condiții și cu condiția ca legislația privind măsurile de protecție și prevenție anti-COVID să permită activitatea bazinelor acoperite și a centrelor spa”, au explicat reprezentanții Primăriei Sibiu.

Un alt bazin de înot unde pot merge sibienii este cel de la Centrul Aria, unde în prezent merg sportivii de performanță și se pot face doar cursuri de inițiere. Claudiu Niculciuc, directorul general al Aria Aqua, Sport & Fun a explicat pentru Turnul Sfatului că, în momentul în care restricțiile impuse de pandemie vor fi ridicate, centrul este pregătit să primească pe oricine vrea să vină la înot și nu numai. Mai mult decât atât, Aria a preluat în administrare de curând și Centrul de relaxare Spa din Cisnădie, în care primăria a investit peste două milioane de euro.

”Bazinul de la Cisnădie este unul semiolimpic, cu șase culoare, alături de care se găsește o zonă spa, o mică sală de fitness și toate dotările sunt de ultimă generație. În momentul în care autoritățile vor ridica restricțiile noi suntem pregătiți să deschidem”, a mai declarat Claudiu Niculciuc.

Detalii suplimentare despre centrul Spa de la Cisnădie și imagini din interior puteți vedea aici.

Reporterul Turnul Sfatului a stat de vorbă și cu un instructor de înot autorizat, care spune că interesul în rândul părinților și al copiilor este foarte crescut în această perioadă, tot mai multă lume sunând pentru a se interesa de o eventuală reluare a cursurilor.

”Eu nu am mai avut activitate de aproape un an și două luni, din martie anul trecut, când s-a închis totul. Interesul este însă unul mare, am în continuare peste 40 de copii înscriși, iar abonamentele au fost doar înghețate, când se va permite ele vor continua. Știu că sunt multe discuții în această perioadă și așteptăm să vedem care vor fi condițiile în care se pot redeschide, dacă va fi limitat numărul de persoane. De asemenea, eu m-am vaccinat și nu am nicio teamă în ceea ce privește copiii, dar există posibilitatea ca unele bazine să impună obligativitatea vaccinării prin regulamentul intern de funcționare. O să vedem aceste aspecte la momentul potrivit”, a explicat instructorul de înot.

Propunerea Prefecturii Brașov înaintată Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei este ca, în eventualitatea unei noi prelungiri a stării de alertă pe teritoriul României, ”să se ia în considerare posibilitatea ca operatorii economici ce desfăşoară activităţi în spaţii închise în domeniul piscine să îşi poată relua activitatea cu publicul, cu respectarea tuturor normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 stabilite prin ordin al ministrului Sănătăţii, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare”.

Vizualizari: 4288

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

EXCEPTION

Acum 1 lună

Pardon, Baia Neptun e din 1904. E recent renovata, dar nu e nou-noua. Sa fim bine intelesi ca Primaria Sibiu NU A FOST IN STARE sa faca NIMIC pentru copiii si tineretul acestul oras (daca nu luam in calcul skateparkul).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus