Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Secretarul de stat Andrei Baciu, despre valul 4 de COVID-19: „Restricțiile vor fi la nivel local, vaccinul face diferența”

Secretarul de stat Andrei Baciu, despre valul 4 de COVID-19: „Restricțiile vor fi la nivel local, vaccinul face diferența”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, spune că valul 4 al răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus ar putea debuta în țara noastră în luna septembrie, dar că restricțiile vor fi diferite față de celelalte perioade.

Andrei Baciu explică faptul că presiunea nu va mai fi atât de mare pe sistemul de sănătate și nici pe populație, datorită apariției și administrării vaccinului. „Chiar și atunci când avem un procent important de populație vaccinată, poate să crească numărul de cazuri noi, așa cum vedem în cazul Angliei, însă nu se pune presiune nici pe sistemul de sănătate în felul care s-a pus înainte de apariția vaccinului și nici pe societate per ansamblu. Aici pui măsuri, aici intervii, în faza pre-spital, cu măsuri, cu restricții - atunci când faza de spital tinde să ajungă la un punct în care nu mai poate să facă față și atunci trebuie să oprești. Principiul cumva rămâne același: dacă nu mai poți să gestionezi faza de spital, trebuie să acționezi în faza pre-spital, cu restricții, care să rupă lanțul de transmitere virală, care să scadă forțat numărul de noi cazuri”, a explicat secretarul de stat, pentru digi24.

„La nivel teoretic acum știm ce funcționează”

Secretarul de stat a mai spus și că în valul 4 al pandemiei restricțiile cel mai probabil nu vor mai fi luate la nivel național, ci se vor aplica local, acolo unde este cazul. „La nivel teoretic acum știm ce funcționează: funcționează vaccinul, funcționează măsurile pe care le avem - care și acestea vedem că avem aceste borne în care sunt diferite, în funcție de procentul de persoane infectate în fiecare localitate. Aici funcționează - și e ceea ce am văzut că a funcționat în ultimele luni - adaptarea acestor măsuri la nivel local, pentru că măsurile cu caracter general la nivel național (nu se mai justifică - n.r.), atât timp cât ai o diversitate atât de mare: București, unde ai aproape 56 la sută populație vaccinată versus Covasna, Suceava, unde ai un procent foarte mic de populație vaccinată, unde ai un risc invers proporțional, mult mai mare, de a avea un fenomen epidemiologic, fie el și local, și atunci măsura trebuie să fie adaptată acolo, nu unei mari metropole”, a declarat Baciu.

Sursa: digi24.ro

 

 

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

De ce 120 milioane de doze de vaccin?

Acum 2 ani

Citu a afirmat ca a achizitionat 120 de milioane de doze de vaccin care vor fi folosite pe mai multi ani, ca asa a stabilit UE. Pai asta ce inseamna? 1. Romania executa orice dicteaza UE 2. Toti cei implicati doresc prelungirea pandemiei cat mai mult si in orice conditii 3. Cat e interes pentru sanatate si cat afacere? Sau si mai rau: Marea resetare pe care si-o doresc bogatanii lumii 4. Ce cauta Oxidul de Grafen in "vaccinul covid"? 5. De ce Anglia care este atat de vaccinata sau Israelul si mai si, au cele mai multe cazuri de covid? 6. De ce ni se spune si repeta de mii se ori ca faci forma usoara, cand exista statistici in UK care arata ca mai mult au murit de covid vaccinati decat nevaccinati? 7. Daca la varianta Delta trebuie inca o doza de vaccin, nu cumva tocmai vaccinarea face virusul sa sufere mutatii? Si cate alte doze vor mai urma in conditiile in care deja cei vaccinati fac videouri cu magnetismul zonei vaccinului?
Raspunde

Miora

Acum 2 ani

Andrei Baciu este tanarul fost ministru al sanatatii, fost manechin si care a facut reclama la chiloti?
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

da, numai ca astazi: nevaccinatii suceava 1 caz, vaccinatii bucuresti 15 cazuri. populatia jud suceava este doar de 3 ori mai mica. oricum daca cresc cazurile dar cazurile grave si decesele nu cresc sau cresc mult mai putin, nu mai avem ce sa discutam despre vreo restrictie in plus.
Raspunde

Elzorab

Acum 2 ani

Aceiasi indivizi pe același post de televiziune, mediatizati de aceeasi habarnisti. Auzi ca stiu ei ce functioneaza si ce nu. Astia habar nu au pe ce lume traiesc, drept dovadă nu au facut nimic in perioada aceasta de la ultimul val si se bazează strict pe vaccin care dealtfel nu oprește boala. Si apropo, asa zisul vaccin il platim cu varf si indesat cu totii si cei vaccinati si ceilalți.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus