Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
-1°C

Lupta din PNL Sibiu se desfășoară online: Petiție împotriva Ralucăi Turcan, bătaie pentru controlul paginii de Facebook a organizației

Lupta din PNL Sibiu se desfășoară online: Petiție împotriva Ralucăi Turcan, bătaie pentru controlul paginii de Facebook a organizației

Anunțul celor trei candidaturi pentru șefia organizației PNL Sibiu au distrus liniștea din interiorul partidului. După ce i s-a respins candidatura, Ciprian Faraon a anunțat că va da în judecată organizația și a făcut o petiție online prin care solicită interzicerea candidaturii actualului președinte, Raluca Turcan. O altă luptă se duce pentru controlul paginii de Facebook a PNL Sibiu. Un fost consilier al Danielei Cîmpean și al Ralucăi Turcan, acum în tabăra lui Ludovic Orban, își acuză colegii de i-au blocat contul de administrator. Între timp, ultimele postări pe pagină aparțin grupului pro-Șovăială, semn că lucrurile s-au calmat.

Petiție online împotriva Ralucăi Turcan. S-au strâns 45 de semnături în două zile

Lui Ciprian Faraon i s-a respins în urmă cu două zile candidatura la șefia organizației, motivându-se că a fost exclus din organizație în urmă cu trei ani. ”Voi contesta această decizie la forurile superioare interne și în instanță. Motivul este lipsa unei decizii asumate și transmisă prin poștă, conform statutului partidului și regulamentelor de funcționare și faptul că eu am fost ales într-o comisie națională, superioară oricărui for local. Aceste două sunt motivele pentru care nu se poate aduce la o excludere. În al doilea rând este frica de competiție și s-a preferat excluderea mea în locul candidaturii”, a anunțat Faraon.

Omul de afaceri și-a dat demisia din toate funcțiile pe care le deținea la începutul anului 2018, rămânând simplu membru de partid, însă după câteva luni a fost exclus din organizație.  

Acum, până când cazul său va intra pe rol, a făcut o petiție online prin care solicită respingerea candidaturii actualului lider al PNL Sibiu, Raluca Turcan. ”Votând această petiție vom transmite un mesaj clar doamnei Raluca Turcan și echipei dânsei cum că atât membrii, cât și simpatizanții Partidului Național Liberal Sibiu, nu mai doresc reprezentarea politică a comunității sibiene în numele doamnei Raluca Turcan.

Motive: lipsa de fair-play politic, un management organizational, politic, deficitar, preocupare excesivă pentru imaginea dânsei, nu pentru problemele comunității sibiene, lipsa faptelor, doar vorbe, nu încurajează libertatea de exprimare, nu încurajează profesionalizarea organizației, nu încurajează competiția. Prin lipsa luării de poziție, ca și actual președinte de organizație, putem spune că încurajează în organizația politică sibiană duplicitatea, minciuna, trădarea, conflictul”, scrie în petiție.

După două zile sunt strânse 45 de semnături. Unele dintre ei poartă, în mod hilar, numele unor lideri PNL precum Nicolae Neagu și Daniela Cîmpean.

Cine controlează pagina de Facebook?

Ioana Deaconescu a fost consilier al președintei Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, dar și al Ralucăi Turcan, atunci când aceasta ocupa funcția de viceprimar. Între timp s-a mutat în București și s-a alăturat taberei din partid care îl susține pe actualul președinte, Ludovic Orban, și, implicit, pe Constantin Șovăială, unul dintre candidații din Sibiu.

Vineri după-amiază, liberala semnala pe pagina ei de Facebook că i s-a retras dreptul de editor al paginii de socializare a PNL Sibiu. ” Se pare că dreptul de a avea o opțiune cu privire la unul dintre candidații de la Congresul PNL, constituie un motiv pentru a fi eliminat de pe anumite pagini ale partidului, mai exact de pe pagina PNL Sibiu.  Mai mult, aseară am postat pe pagina de Facebook a PNL Sibiu o postare cu domnul președinte Ludovic Orban, urmând mai apoi să primesc notificare pe e-mail că mi s-a retras rolul de editor de pe pagina PNL Sibiu. Drept urmare, această atitudine antidemocratică reprezintă și o încălcare a Deciziei nr. 07/08.06.2021, a Comisiei de Organizare a Congresului PNL”, a scris Ioana Deaconescu.

Răspunsul a venit din partea Andreei Voicu, actualul primar al comunei Turnu Roșu. ”Ioana, dragă, în urma transferului solicitat de tine la Sectorul 5, conform statutului, ți-ai pierdut calitatea de membru în filiala PNL Sibiu. În consecință și funcția de editor pe pagina de Facebook, nemaiavând nicio responsabilitate delegată în acest sens și nici dreptul de a posta pe pagina partidului fără acord! Prin ceea ce spui tu aici conduci lucrurile într-o direcție care nu îți face nici ție cinste, nici partidului - indiferent de echipa susținută! Să nu uitam că la finalul competițiilor PNL vom fi toți, laolaltă, marea familie liberală. Toate cele bune!”, i-a scris colega sa de partid. ”Unu la mână, în urma transferului, ar fi trebuit să nu mai fiu editor de când m-am transferat, însă rolul meu de pe pagină a fost retras doar ieri. Doi la mână, daca m-am transferat, sunt în continuare membru PNL, iar dacă am postat ieri, a fost o postare legată de PNL, nu altceva.

Plus, să nu uităm că așa cum susții, că marea familie liberală ar trebui să fie mereu, nu doar la final, după competiții”, i-a mai transmis Ioana Deaconescu.

În dispută a intrat și un alt primar, Sebastian Dotcoș din Marpod. Deși a fost administrator public al județului, lucrând alături de Daniela Cîmpean, este acum alături de cei ce-l susțin pe Constantin Șovăială. ”Ioana doar știi că așa se procedează în actualul PNL Sibiu. Dacă nu ești de acord cu "șefa" ești executat și eliminat. Cred că puțină democrație în PNL Sibiu ar fi binevenită. A devenit PSD-ul mai liberal decât PNL-ul. E păcat că încă mulți pnl-isti își țin ochii închiși și nu vor sa vadă adevărata față a conducerii PNL Sibiu. E trist și e păcat că adevărata familie liberala e doar pentru cei care nu comentează și care nu sunt "obraznici ", să citez o Divă”, a notat Dotcoș.

Totuși, în ultimele zile, pe pagina de Facebook a organizației sunt mai multe postări care susține candidatura lui Constantin Șovăială și a lui Ludovic Orban.

Alegerile pentru șefia organizației se desfășoară în 6 august.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Marian Silea Org.PNL Municipiu

Acum 2 ani

Pentru anul 2024 tot Sibiul trebuie sa pregateasca urmatorul presedinte al Romaniei ! Dl deputat Constantin Sovaiala ii cel mai potrivit cel mai pregatit si cel mai indreptatit sa intre in cursa !! Doamnele judetului or schimbat pe Ioana si pe Caro pe Victor sa puna postari pe fb si nu este normal asa !! #teamorban #sovaiala presedintele pnl Sibiu !!
Raspunde

Popa

Acum 2 ani

Nu se poate! Dl. Sovaiala -presedinte? Inteleg ca Sibiul este oras prezidential si prezidentiabil, dar nici chiar in halul asta!
Raspunde

Adriana

Acum 2 ani

Asta e chiar buna. E santajabil si total nepotrivit pentru orice functie dl Sovaiala, ce a facut in Parlament? NIMIC
Raspunde

Dd

Acum 2 ani

Plin de greșeli... Voicu nu e primar la Turnu Roșu,Turcan nu a fost viceprimar...
Raspunde

Adriana

Acum 2 ani

As fi jurat ca din tot partidul liberal, Sovaiala va fi singurul care sa mearga cu Mandolina
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus