Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Turul Ciclist al Sibiului ajunge, în 2022, pe Transalpina. „Va fi mai lung și mai greu!”

Turul Ciclist al Sibiului ajunge, în 2022, pe Transalpina. „Va fi mai lung și mai greu!”

Sportivii care vor participa anul viitor la Turul Ciclist al Sibiului vor putea admira nu doar Păltinișul și Transfăgărășanul, ci și Transalpina. Este o premieră pentru această competiție.

Competiția va debuta pe 2 iulie cu prologul, o probă contatimp individual de 2,5 kilometri, în centrul orașului Sibiu. Urmează apoi etapa de 176 km care se termină la Păltiniș, etapa a doua de 174 km care urcă până la Bâlea Lac, etapa de 205 km care îi duce pe cicliști pe Transalpina și ultima etapă, de 193 km, este pentru sprinteri și are un traseu care parcurge Mediaș și Blaj.

„Mai lung și mai greu! Așa va fi Turul Ciclist al Sibiului în 2022! Pentru că mai adăugăm o etapă, însă nu oriunde, ci pe legendara cățărare Transalpina!”, spun organizatorii despre ediția cu numărul 12.

Turul Ciclist se va desfășura în perioada 2-6 iulie 2022. Organizatorii au gândit și pentru ediția viitoare evenimente conexe dedicate cicliștilor amatori: Cursa Sponsorilor, T-Challenge (pe Transfăgărșan), Green Day Kids, King of the Mountain (pe Păltiniș) și, după o pauză de doi ani cauzată de pandemie, Biciclete Cochete.

La Turul Ciclist al Sibiului 2022 sunt așteptate să participe 29 de echipe – au fost invitate 6 echipe de World Tour, între care și Bora Hansgrohe, care a câștigat tricoul galben la ultimele două ediții, și 6 echipe procontinentale.

În comparație cu celelalte tururi similare din Europa, Turul Sibiului marchează atât la număr de kilometri, cât și la diferență de nivel: în patru etape parcurge 750 de km, cu o diferență de nivel de 7.332 de m, față de Turul Slovaciei – 692 de km, cu 4.500 m diferență de nivel, sau Turul Ungariei - 792 de km cu o diferență de nivel de 7.954 de m, dar în cinci etape.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus