Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Adăpostul de noapte din Sibiu va fi mutat în centrul orașului, într-o clădire monument-istoric

Adăpostul de noapte din Sibiu va fi mutat în centrul orașului, într-o clădire monument-istoric

Ca urmare a proiectului de reabilitare și extindere a Adăpostului de noapte din Piața Iancu de Hunedoara, autoritățile vor amenaja pe perioada lucrărilor un nou spațiu pentru cei fără casă într-o clădire de pe strada Rimski Korsakov, din Orașul de Jos.

În baza unei licitații lansată în primăvara anului trecut, Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Sibiu a semnat în toamna lui 2021 contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru adăpostul aflat în cartierul Turnișor. Contractul a fost semnat pentru suma de 1,2 milioane de lei cu societatea Kesler NVA Proiect SRL, din Brașov, iar reprezentanții Primăriei estimează că lucrările se vor derula în perioada martie – decembrie 2022. ”Astfel, este necesară relocarea temporară a beneficiarilor «Adăpostului de Noapte». A fost identificat disponibil un spaţiu situat în Sibiu, str. Rimski Korsakov, nr.5, care ar permite desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor «Adăpostului de Noapte». Acest spaţiu este proprietatea privată a Municipiului Sibiu (...) şi se află în concesiunea S.C. Urbana SA”, se arată în proiectul de hotărâre elaborat pentru schimbarea, temporară, a adăpostului pentru cei fără casă.

Actualul Adăpost de noapte poate oferi asistență pentru 40 de oameni fără casă. În urma extinderii, capacitatea ar urma extinsă la 54 de locuri.

Clădirea în care urmează să fie cazați, temporar, sibienii fără adăpost este monument istoric, datând din secolele XV – XVI. ”Clădire cu trei corpuri. Cel principal, format din parter şi etaj păstrează volumetria primei etape gotice de construcţie, cu acoperiş înalt, cu coamă paralelă cu strada, cu două lucarne ochi. Faţada cu trei ferestre, din care cele de la parter cu obloane din şipci, are câmpul etajului apareiat cu bosaje. În stânga clădirii poarta în arc de cerc, acoperită cu ţiglă, cu supralumină cu trafor metalic”, arată reprezentanții administrației locale pe site-ul dedicat patrimoniului sibian.

Sursa foto: Patrimoniu Sibiu

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Gigi contra

Acum 3 luni

N-am nimic cu semenii nostri mai putin norocosi, insa o asemenea cladire nu putea primi alta destinatie?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus