Luni,
27.06.2022
Ceata
Acum
14°C

A fost inaugurat primul imobil din The Lake Home – cartierul bunelor maniere

A fost inaugurat primul imobil din The Lake Home – cartierul bunelor maniere

Demarat în primăvara anului trecut, proiectul imobiliar ”The Lake Home” are primul bloc cu 42 de apartamente inaugurat. În total, proiectul include 494 de apartamente, 29 de case, pe lângă alte facilități, valoarea estimată a investiției fiind de peste 100 de milioane de euro.

Cu un apartament pregătit pentru vizionare cu toate dotările ”smart” funcționale, primul imobil din ansamblul proiectat lângă Lacul lui Binder a fost inaugurat sâmbătă după prânz. Este vorba de un vechi cămin muncitoresc, care prin aplicarea unei soluții ”nu din cele mai ieftine” a fost extins la un bloc cu 42 de apartamente, locuințe încadrate la categoria ”premium”. ”Oameni care au construit acest prim bloc au și cumpărat. Eu, mama mea, cumnatul meu și alți parteneri cu care am început acest business am cumpărat aici și vom locui aici. Asta spune multe despre calitatea lucrărilor”, a declarat Raul Țărnraru, din partea investitorilor, la evenimentul inaugural.

El a arătat că proiectul reprezintă o amplă revitalizare a zonei și se așteaptă ca noile locuințe să atragă între 1.500 și 2.000 de noi locatari. ”O mare parte din oamenii din Sibiu cunosc Lacul lui Binder, o zonă rău famată în trecut. După o investiție de 3,5 milioane de euro a Primăriei Sibiu în amenajarea Lacului lui Binder, zona a devenit, acum, un fel de «cenușăreasă». Noi am preluat ștafeta prin acest proiect, care – practic – se suprapune peste o latură a lacului”, a mai descris Raul Țărnraru.

Printre elementele distincte ale proiectului, investitorii scot în evidență și dotările ”smart”. Încălzirea prin pardosea poate fi controlată din telefon, aerul condiționat se oprește când este lăsată deschisă ușa, iar când este selectat modul ”cinema” în living, televizorul pornește în timp ce draperiile se trag automat, sunt câteva exemple. 

Simulare a proiectului viitorului ansamblu imobiliar

Din cei 50.000 de mp de teren pe care este proiectat ansamblul, 20.000 de mp vor fi rezervați spațiilor verzi. ”Cam cât patru terenuri de fotbal. Noi vom păstra administrarea acestui proiect pentru o perioadă de 25 de ani. În toată această perioadă va fi asigurată întreținerea spațiilor verzi. Plantele au fost astfel alese încât o parte să rămână verzi și iarna și astfel încât în aproape fiecare lună să avem specii care înfloresc”.

Și pentru investitori

Proiectul a fost prezentat atât pentru potențialii viitori locuitori, cât și pentru potențialii investitori. ”Până la finalizarea proiectului estimăm o creștere de 30% a prețurilor”, a arătat Raul Țărnraru. Termenul estimat pentru finalizarea The Lake Home este decembrie 2025.

Proiectul prevede amenajarea a 494 de apartamente, a 29 de case, a unei cafenele, a unui aparthotel cu 89 de apartamente, o grădiniță, un afterschool, dar și o sală de sport cu piscină și zonă de SpA. ”Am proiectat și un traseu pietonal de aproximativ un kilometru. Acest traseu trece și prin blocuri, motiv pentru care am renunțat la trei apartamente pentru a face loc acestui traseu pietonal. Toate casele vor avea parcare subterană, iar pe alei și printre case nu va fi permis accesul mașinilor”, a mai spus Raul Țărnraru.

În acest moment, prețurile sunt cupinse între 73.587 de euro pentru un studio dublu cu o suprafață construită de 48,7 mp (39,1 mp utilă) și 297.570 de lei pentru un apartament pe două niveluri de 251,9 mp (174,8 mp suprafață utilă).

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Robert

Acum 1 lună

1900 euro/mp ? Ori lumea a innebunit ori unii spala bani furati la greu, ca altfel nu se explica cum se da aproape 2000euro pe metrul patrat util la mama naibii, la 20 minute cu masina de centru asta ca sa nu vorbim de calitate care e specifica unui camin muncitoresc, renovat ce-i drept, insa baza tot aia e !!!
Raspunde

MR

Acum 1 lună

Cartierul bunelor maniere, unde se parcheaza pe pista de biciclete. Poti scoate țăranul din sat, dar nu și satul din țăran. Ironic
Raspunde

Paul

Acum 1 lună

Ornamentele metalice are imobilului vor fi foarte apreciate de locuitorii cartierului. Mari cunoscători ai feroneriei

Raspunde

Mihai

Acum 1 lună

Binder Lake Home..."luks antâia"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus