Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
8°C

Știrile Zilei - 20 mai

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Licitația pentru noul spital județean se amână. Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, susține că luna viitoare vor fi depuse pe platforma publică de achiziții publice documentele pentru licitația construcției noului spital județean.

În premieră după anul Capitalei Culturale, administrația locală își propune demararea unor negocieri pentru achiziția unui spațiu cu valențe culturale. Este vorba de ”Fabrica de cultură”, rezultată în urma reconversiei unei zone industriale de pe strada Triajului, din Sibiu și ar urma să devină un sediu provizoriu pentru Teatrul Național „Radu Stanca”.

Tursib a implementat un sistem contactless de cumpărare a biletelor de călătorie. Cât de legal este să-ți scaneze un controlor cardul bancar? Cum anulezi plata dacă ai apropiat cardul din greșeală? Revolut funcționează? și multe alte întrebări au primit răspuns din partea Tursib.

Fântâna arteziană din Piața Aurel Vlaicu va fi înlocuită de o nouă fântână, în formă de cascadă, completată cu plante ornamentale, jocuri de lumini și o sferă de apă în centru. 675.000 de lei cu tot cu TVA. Primăria a publicat primele imagini cu noua amenajare a giratoriului.

Al doilea plan de mobilitate urbană a fost supus consultării sibienilor. Planul are rolul de a oferi suport accesării de fonduri europene nerambursabile pentru (re)amenajarea infrastructurii de deplasare prin Sibiu.

Cu autorizație de la CJ Sibiu, în sit Natura 2000: se plantează stâlpi de beton pe marginea drumului către Agnita. Din fonduri europene. Consiliul Județean a emis și un punct de vedere asupra întregii situații.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 607

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus