Duminică,
26.06.2022
Partial Noros
Acum
21°C

Știrile Zilei - 23 mai

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Sute de locuri de parcare vor dispărea pentru a face loc unor benzi dedicate transportului în comun. Noul Plan de mobilitate urbană durabilă elaborat pentru Sibiu prevede reconfigurarea mai multor artere importante din oraș, printre care Mihai Viteazu – Rahovei, Calea Șurii Mici, Calea Cisnădiei, Calea Dumbrăvii – Piața Unirii, strada Lungă și Calea Cisnădiei. Traian Deleanu spune într-un editorial că acest plan este unul cât o revoluție.

Șefii societății de drumuri și poduri din subordinea Consiliului Județean Sibiu au fost cadorisiți cu prime de 30.000 de euro. După ce Turnul Sfatului a trimis o solicitare de informații pe acest subiect, reprezentanții CJ Sibiu au admis că este o greșeală generată de volumul mare de lucru. Șefii rămân fără prime.

Cele 1.4 milioane de euro prevăzute pentru Agenda Culturală a Municipiului Sibiu au fost împărțite. Junii Sibiului au luat „caimacul”, cu 930.000 de lei pentru 3 proiecte.

Urmând experiența stadioanelor Ghencea, Rapid și Arcul de Triumf, pe Municipal s-ar putea juca fotbal cel mai devreme în 4 luni de la terminarea lucrărilor. Stadionul din Sibiu, construit cu bani locali, va fi finalizat în luna octombrie a acestui an.

Cine construiește și unde în Sibiu, în ciuda crizei economice iscată de războiul din Ucraina? Economia Sibiului pare să traverseze o perioadă favorabilă, în special zona industrială și logistică se bucură de noi investiții. Am centralizat câteva dintre cele mai importante astfel de proiecte de dezvoltare, în urma consultării cu actori din piață și reprezentanți ai autorităților publice cu rol de avizare.

Din cele două ferme didactice din județ, una este la un pas să fie închisă. E vorba de ferma de la Dumbrăveni, ce aparține Liceului „Timotei Cipariu”.

Prima parcare supraterană din Sibiu, cea din cartierul Hipodrom, rămâne în continuare gratuită. În această parcare au fost investiți 24 de milioane de lei.

6000 de persoane au vizitat Muzeul Astra în weekendul trecut.

Grimus își lansează noul album la Sibiu, la Sibiutiful Street Food Market, ce va avea loc înter 25 și 29 mai, în Piața Mare. Cronică de restaurant.

Am fost în weekend în vizită la noul restaurant Jar și Bere de pe Luptei. În limbaj meteorologic, vreme frumoasă cu ceva averse când vine vorba de mici.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 377

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus