Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Recomandarea dieteticienilor: ”Dacă îți place telemeaua de oaie de la Sibiu, mănânc-o și la dietă!”

Recomandarea dieteticienilor: ”Dacă îți place telemeaua de oaie de la Sibiu, mănânc-o și la dietă!”

Telemeaua de oaie produsă în Sibiu este recomandată pentru persoanele care vor să urmeze o dietă de slăbire. Nu e prima dată când se face această afirmație, acum fiind adusă în discuție de site-ul Ce se întâmplă doctore.

”Ar fi bine să razi puțină peste o salată generoasă. Cât despre sortimente, optează mereu pentru cele din lapte integral de oaie sau capră. Poți consuma și feta, care conține și oaie și capră. Așa că dacă îți place telemeaua de oaie de la Sibiu, mănânc-o și la dietă!

De ce spun asta? Pentru că brânza de oaie și cea de capră conțin grăsimi de tip MCT! Acestea te ajută să slăbești, susțin efortul fizic, sunt bune la digestie și scad riscul de diabet!

Brânza care provine de la animale care s-au hrănit preponderent cu iarbă conține o mulțime de nutrienți sănătoși”, arată site-ul.

Brânza este bogată în calciu, grăsimi bune și proteine. Mai mult, dacă provine din laptele animalelor care au păscut multă iarbă, brânza conține un raport optim între grăsimile de tip Omega 3 și Omega 6. De asemenea, brânza conține vitaminele A, B 12, D, dar și zinc, elemente benefice ăentru sănătatea organismului.

Cercetătorii spun că de fapt brânza, traiul la munte și nu peștele ar fi secretele vieții lungi ale locuitorilor din Sicilia și Grecia.

”Însă ai grijă să mănânci brânzeturi naturale, din surse sigure și lapte integral, pe cât posibil nepasteurizat! De aceea, este bine să citești etichetele sortimentelor de brânză și să le alegi pe cele din lapte nepasteurizat. De obicei, acestea sunt brânzeturile franțuzești, cu miros puternic, pe care le găsești la raioanele speciale de brânzeturi din supermarket!

Și nu uita: chiar dacă este sănătoasă, o porție corectă de brânză nu ar trebui să fie mai mare de 70 g pentru telemea şi de 30-35 g pentru parmezan, caşcavaluri şi brânză cu mucegai. Aceasta este recomandarea medicului Mihaela Bilic în privința consumului optim de brânză!”, se arată în articol.

Prețul kilogramului de telemea de vacă pleacă în Sibiu de la 18-20 de lei și poate ajunge până la 30, 35 de lei, în funcție de producător. Prețul la telemeaua de oaie este puțin mai ridicat, plecând de la aproximativ 30-35 de lei kilogramul.

Citește și: Este brânza un aliment sănătos?

Sursa foto: Arhivă / TurnulSfatului

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Silviu

Acum 1 an

Deci vorbim despre telemea de oaie sau de capra. Pentru autorul articolului - va rog recomandati-mi si mie un producator care vinde telemea in Sibiu cu 18-20 lei si cumpar acum o tona.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus