Duminică,
14.08.2022
Cer Senin
Acum
27°C

Mai egali decât restul. Prefectul Sibiului, despre parcările rezervate gratuit: pentru protocol, alegeri și securitate

Mai egali decât restul. Prefectul Sibiului, despre parcările rezervate gratuit: pentru protocol, alegeri și securitate

Prefectul Sibiului a explicat de ce consideră că instituția pe care o conduce are nevoie de parcări gratuite pe domeniul public al orașului, deși Prefectura are parcare interioară.

Cu o curte generoasă, care poate oferi locuri de parcare pentru aproape 20 de mașini în spatele unei bariere care reglementează accesul, Instituția Prefectului Sibiu are rezervate alte patru locuri gratuite de parcare în fața sediului. Locurile nu sunt rezervate, evident, pentru ”sibienii de rând”.

Mircea Crețu, prefectul Sibiului, a răspuns pentru cititorii Turnul Sfatului care sunt motivele pentru care a solicitat rezervarea acestor locuri pe domeniul public. Reamintim că în cursul zilei de luni, Turnul Sfatului a publicat un articol în care a arătat că în municipiul Sibiu s-a ajuns ca un număr aproape de zece la sută din cel al locurilor de parcare cu taxă să fie rezervate, gratuit, pentru instituții publice. Asta deși – după cum am arătat în articol – în multe situații locurile rezervate gratuit nu sunt folosite pentru mașinile instituțiilor, ci pentru ale șefilor angajați la stat.

Potrivit prefectului Crețu, instituția pe care o conduce are nevoie de locuri rezervate gratuit pentru parcare în primul rând pentru ”acțiuni de protocol”. ”Pentru autoturismele care asigură deplasarea delegațiilor oficiale aparținând corpului diplomatic, demnitarilor, reprezentanților instituțiilor statului”, este detaliat în răspunsul transmis cititorilor Turnul Sfatului.

Al doilea motiv invocat este cel al ”acțiunilor operative”, urmat de cel al ”acțiunilor de securitate”. ”Aceste locuri sunt ocupate de  autoturismele care asigură deplasarea reprezentanților instituțiilor (membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, membrii Colegiului Prefectural, membrii a altor comisii constituite prin ordin de prefect. Cele patru locuri de parcare deservesc și autovehiculele care asigură transportul în activități ce țin de organizarea și desfășurarea procesului electoral)”, se mai arată în răspuns.

În curte, locuri gratuite și pentru alte instituții

Zece mașini de serviciu spune prefectul că numără instituția pe care o conduce. Iar locurile de parcare din curtea interioară – unde accesul este restricționat cu o barieră – sunt folosite și de alte instituții, mai justifică prefectul necesitarea rezervării gratuite a unor locuri de parcare și pe domeniul public. ”În curtea Instituției Prefectului există amenajate locuri de parcare, destinate atât celor zece mașini de serviciu, cât și celor ale instituțiilor care își desfășoară activitatea în clădirea Instituției Prefectului-Județul Sibiu (Agenția Națională Antidrog, Direcția Generală Anticorupție și Structura Teritorială Probleme Speciale). Ele asigură locul de parcare și pentru autovehiculele firmelor care prestează servicii contractuale”, se mai arată în răspunsul transmis pentru cititorii Turnul Sfatului.

Notă: în articolul publicat luni pe acest subiect, Turnul Sfatului a scris, în mod eronat, că și parcarea subterană aparține Instituției Prefectului. În realitate, arată prefectul, aceasta aparține Bibliotecii Astra din imediata vecinătate.

Citește și VIDEO Mai egali decât restul: cum parchează gratuit ”unde vor mușchii lor” aleșii și șefii instituțiilor sibiene

Sursa foto: Google Earth

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

McD

Acum 2 luni

Am mai spus si sustin cu tarie, prefectura e o institutie fara sens, ajunge Consiliul judetean...se consuma banii statului pentru servicii care pot fi anexate altei institutii judetene, iar salariile nesimtite ale unor sefi din prefectura pot fi directionate catre institutii care chiar au nevoie de acesti bani...ne trebuie prefect, subprefecti, sub-sub mai stiu eu ce...gata cu frecangeala la stat...se goleste sacul si astia o duc tot mai bine---
Raspunde

Neluțu O

Acum 2 luni

D-le reporter. Analizați și situația locurilor de parcare pentru cei care locuiesc în zona centrală. Să zicem că aveți o propietate pe Mitropoliei, Cetății, Bălcescu etc. Veniți de la serviciu ( ipotetic la dvs.) după 8-10 ore și .....unde parcați? Sau, aveți treabă la primărie, poștă, bancă. Ce faceți ? Cu stimă, vă salut.
Raspunde

X ulescu

Acum 2 luni

Serios prefectule? De ce nu il intrebati a cui e citroyenul ala alb, parcat in fiecare zi in fata prdfecturi? E de la institutie publica? E al prefecturii? Sau al secretarei? Sau unii sunt msi cu mot ca altii?
Raspunde

Puterea corupe. puterea absoluta corupe absolut.

Acum 2 luni

Crețu asta isi bate joc de noi cu tupeu si aroganta maxima: "acțiuni de protocol”??? Ca si cand bugetarii ar fi la munca in afara orelor 07.00 - 17.00. Asta e parte a problemei. Nici macar nu e specificat pe semnele de rezervare a parcarii ca intervalul orar al rezevarii e 07.00 -17.00. Mereu vor mai mult. Demisia tov. Crețu !!!
Raspunde

Radu

Acum 2 luni

E ok cu unele rezervări de locuri, dar rezervarea locurilor pentru orice instituție șah firma sa se fa a in intervalul de lucru, în rest locurile trebuie lăsate libere sau taxate
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus