Luni,
20.03.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Ei sunt cei trei elevi de 10 ai Sibiului: „Cu toții au muncit mult”

Ei sunt cei trei elevi de 10 ai Sibiului: „Cu toții au muncit mult”

Trei elevi din Sibiu au obținut anul acesta media 10 la Evaluarea Națională. Aceștia sunt Mădălina Ioana Mărginean, absolventă a Școlii Gimnaziale Ioan Slavici, David Micu Bucurenciu și Ioana Nicola Bratu, ambii absolvenți ai Școlii Gimnaziale Nicolae Iorga. Toți cei trei copii spun că, deși se așteptau să ia note mari, a fost o surpriză pentru ei nota maximă. Au muncit mult, iar acum sunt fericiți și emoționați că întreaga lor dedicare s-a materializat în lucrări fără greșeală.  

Citește și „Rezultate Evaluarea Națională: Trei medii de zece la Sibiu”

Din cei aproape 3.000 de elevi care au susținut anul acesta examenul de Evaluare Națională, trei au obținut media 10, reușind să rezolve lucrările probelor din cadrul examenului fără greșeală. Sunt copii care spun că au muncit mult, au învățat constant și, chiar dacă nu se așteptau, și-au încununat rezultatele celor patru ani de gimnaziu cu o medie de 10 la primul examen important din viața lor. Toți cei trei elevi au terminat școala cu media 9,99. O medie de 9 obținută în clasa a V-a a făcut ca media generală să nu fie 10. În cazul Mădălinei a fost la informatică, iar în cazul lui David și a Ioanei a fost la Matematică.  

10 fără meditații

Mădălina Ioana Mărginean a terminat cei patru ani de gimnaziu la Școala Gimnazială „Ioan Slavici”, din Sibiu. Fata spune că nu se aștepta la media 10, deși știa că va obține note peste 9. De asemenea, nu a luat nicio oră de meditații.  

Eleva de 10 la Evaluarea Nationala

„Nu mă așteptam să fie 10. Știam că va fi peste 9, dar nu mă așteptam chiar la nota maximă și sunt foarte bucuroasă și foarte mândră de mine”, spune Mădălina. Când va crește mare vrea să fie arhitect pentru că-i place mult să picteze și să citească. Până atunci, însă, își dorește să termine liceul la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu.  

„Poate m-ar ajuta mai mult un liceu de artă în pasiunea mea, dar îmi place foarte mult să învăț. Îmi place să știu tot felul de lucruri despre orice și îmi doresc să învăț la Lazăr, la științe”, mai spune fata. La școală a avut ca materii preferate Biologia, Engleza și Matematica. Spune că notele mari pe care le-a obținut de-a lungul timpului s-au datorat faptului că a înțeles ceea ce i s-a predat la școală.

„Asta a fost cheia în anii mei de școală. Asta a contat cel mai mult și este și mesajul pe care îl transmit copiilor din generația mea. Să încerce să înțeleagă ce li se predă la școală. Asta îi va ajuta foarte mult să ia cele mai mari note”.

Mădălina nu a luat nicio oră de meditații. Fata spune că a învățat și a muncit mult fără să aibă nevoie de ajutor. În vacanța aceasta își dorește să încerce tot felul de lucruri noi să-și descopere noi pasiuni. Astăzi, însă, vrea să le mulțumească părinților care au sprijinit-o și i-au fost alături și învățătoarei Mariana Stoica de la care spune că a primit cel mai prețios sfat.

„Doamna învățătoare m-a învățat să am curaj să pun întrebări în timpul orei”.

„M-a ajutat și ambiția mea. Mi-am dorit să fiu bun”

David Micu Bucurenciu este absolvent al Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Sibiu. Băiatul spune că se aștepta să ia 10 la matematică, dar nu și la română.

Elev de 10 la evaluarea nationala

„De obicei, la română este mult mai greu să iei zece, dar acum, că am văzut nota, mi se pare că trăiesc un vis. Este practic un vis devenit realitate. Sunt foarte bucuros. Mi se pare ireal”, spune David. Mama lui David spune că este un copil care muncește foarte mult și este extrem de mândră de el. Pe de altă parte, David consideră că ajutorul și sprijinul mamei a cântărit greu în obținerea rezultatelor lui.

„Nu știu dacă ține neapărat de mine ce am reușit până acum. Mama mea a fost cel mai mare suport al meu. Mama și tata m-au susținut foarte mult în tot ceea ce am făcut. Apoi, am avut profesori minunați care m-au îndrumat. În cele din urmă cred că a fost și ambiția mea. Mi-am dorit să fiu bun”.

Și David își dorește să urmeze cursurile Colegiului „Gheorghe Lazăr”, la Științe ale Naturii Bilingv. Când va fi mare vrea să devină medic cardiolog, dar spune că sunt șanse să se răzgândească. Ce știe sigur este faptul că, după liceu, va urma Facultatea de Medicină din Cluj.

Citește și: „Topul celor mai bune școli din Sibiu”

„Îmi place matematica, fizica, chimia și cam tot ce ține de științe. Trebuie să spun că mi-a plăcut și româna. Am fost bun și la această materie, doar că îmi plăcea cel mai mult atunci când făceam gramatică. Sunt un copil căruia îi place foarte mult să gândească logic, rațional”.

În timpul liber, David preferă să se relaxeze, să se plimbe cu prietenii, să se joace cu prietenii, să povestească cu părinții lui și să se uite la filme. Ba chiar și-a făcut un plan de filme pe care să le vizioneze în această vacanță. Mesajul lui pentru copii este să creadă în ei și în visurile lor.   

„Le spun din tot sufletul și cu toată convingerea că trebuie să creadă în imposibil, pentru că va deveni posibil și să creadă în ei. Să aibă încredere, pentru că viitorul aparține celor care au încredere în visurile lor”, spune David.

Acum, la final de gimnaziu și după Evaluarea Națională își dorește să le mulțumească celor care i-au fost aproape.

„Vreau să le mulțumesc în primul rând profesorilor de la clasă pentru toate lecțiile, pentru tot ce au făcut pentru noi, pentru îndrumare și pentru sacrificii, vreau să le mulțumesc părinților mei pentru sprijinul necondiționat pe care mi l-au oferit și nu în ultimul rând prietenilor mei alături de care am petrecut clipe de neuitat.”

„Am știut să-mi stabilesc prioritățile”

La fel ca David, Ioana Nicola Bratu este absolventă a Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Sibiu. Fata a plâns de fericire atunci când și-a văzut notele.  

Eleva de 10 la Evaluarea nationala

„În momentul în care am văzut rezultatele am simțit că totul este ireal. Am fost foarte încântată și mi-am dat seama că aceste rezultate au fost roadele muncii mele. După ce am ieșit din examene știam că voi lua note mari, dar chiar nota maximă nu mă așteptam. Mă gândeam că la română pot fi depunctată la o virgulă sau la redactarea unui cuvânt, dar mă bucur că totul a fost bine”, spune Ioana.

Fata își dorește să urmeze cursurile Colegiului Național „Samuel von Brukenthal”, la Științele Naturii. Spune că aproape de sufletul ei au fost materiile română, biologie, chimie și în ultimul timp s-a apropiat și de fizică. Încă nu știe ce va deveni atunci când va crește mare, dar este convinsă că la liceu își va găsi calea. În timpul liber îi place să citească, să scrie, să cânte la pian și la vioară. Ioana este o fire sensibilă, dar care a știut să-și stabilească prioritățile și asta a ajutat-o foarte mult.

„Am știut să-mi stabilesc prioritățile, să știu ce am de făcut și am reușit să mă motivez să învăț. Nu am vrut să învăț pentru alții, ci pentru mine și acest fapt m-a ajutat mult să continui și să învăț constant”. Îi felicită pe toți copiii pentru că știe cât de mult au muncit.

„Vreau să-i felicit pe toți copiii care au dat Evaluarea Națională. Știu că au muncit mult, cu toții. Le doresc succes pe mai departe, să ajungă persoane mari”.

Fata le mulțumește profesorilor și părinților pentru toată dedicarea lor.

„Vreau să le mulțumesc părinților mei, dar și profesorilor de la școală care m-au ghidat și m-au învățat atât de multe lucruri. Cu toții m-au ajutat să devin o persoană mult mai bună”.

Citește și: „Adelina și Andra sunt elevele de 10 ale Sibiului, la Evaluarea Națională”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Felicitări

Acum 8 luni

Felicitări lor, cinste părinților!! Dar oare pe viitor ce le va oferi tara asta....????
Raspunde

Laura

Acum 8 luni

Bravo copii, felicitari! Sunteti mandria parintilor vostri :)
Raspunde

Sparrow, Jack Sparrow

Acum 8 luni

Bravo lor! Jos palaria! Din declaratii, par extrem de maturi in gândire. Eu la vârsta lor mā gândeam la .....si la....., Clar nu mā gândeam la lucruri serioase....M-am gândit mai târziu. Din fericire nu prea târziu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus