Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
12°C

Știrile zilei - 1 iulie

Știrile zilei - 1 iulie

Cele mai importante subiecte din ultimele 24 de ore în Sibiu:

Azi e zi cu iz de investiții. Consiliul Județean a lansat anunțul de intenție a execuției noului Spital Județean. Nu este încă nimic concret, iar până atunci ar putea dura minim 52 de zile din acest moment dar și maxim un an. Cert este că s-a făcut încă un pas înainte.

Aproape 1 miliard de lei vor intra în județul Sibiu prin fondurile venite prin programul „Anghel Saligny”. Sunt 93 de proiecte aprobate, printre care modernizarea drumului spre Șanta sau cel dintre Șelimbăr și Roșia.

Astăzi e prima zi în care se aplică reducerea de 50 de bani impusă de Guvern benzinăriilor. Am fost și ieri și azi prin benzinării, să vedem cu ochii noștri minunea. Ciudat, unii au prins ieftinirea în prețul afișat, alții vând la prețul de ieri la pompă dar fac reducerea la casa de marcat.

După contestații, Sibiul mai marchează un 10 la BAC. Alexandra este a treia elevă din Sibiu care obține nota perfectă, după ce a depus contestație la biologie.

Dacă vrei să știi cât câștigă un bucătar sau un spălător de vase la Sibiu, nu căuta mai departe. Din cauza crizei de forță de muncă, proprietarii de restaurante au început să facă publice salariile, în speranța că vor atrage angajați. Oricum, cei mai bun sunt luați sau plecați.

Încă 10 stații de încărcare pentru mașini electrice vor fi amplasate în Sibiu. Și, din fericire, majoritatea sunt în cartiere. În momentul de față, în Sibiu sunt doar 5 asemenea stații.

Știm cu cine începem. Cu Mioveniul, dar tot la Mediaș. Sibiul nu va reuși să joace etapa inaugurală a noului sezon de Liga I pe stadionul la care se lucrează, parcă dintotdeauna, în parcul Sub Arini. Programul primei etape, în articol.

Lucrările pe Valea Oltului, la Boița, vor mai dura cinci luni. CNAIR spune că pe șantier sunt 30 de muncitori și 9 autoutilaje. 5 luni, 30 de oameni.

Furtuna din această seară a făcut ceva ravagii, mai multe străzi au fost inundate iar o remorcă a fost dărâmată de vânt, lângă Avantgarden. 

Ce facem în weekend? Culegem cireșe în Viile Sibiului și participăm la vânătoare de comori, în centrul orașului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 626

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus