Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
10°C

Știrile zilei - 16 iulie

Știrile zilei - 16 iulie

Cele mai importante subiecte din ultimele 24 de ore în Sibiu:

  • Începem cu vestea proastă. În doar 24 de ore s-au înregistrat 249 de cazuri noi de coronavirus în Sibiu. 119 cazuri au fost raportate vineri și 126 joi. Sibiul este pe locul III în țară după numărul de cazuri noi, în urma capitalei și orașului Constanța.
  • Senatorul USR, Claudiu Mureșan, și deputatul Forța Dreptei, Constantin Șovăială, au reacționat după ce a apărut știrea că noul spital județean nu va fi finanțat prin PNRR. „Inimile sibienilor, de la extaz la agonie”.
  • Romulus Cipariu, unul dintre cei mai talentați artiști români, va concerta în această seară alături de legendara trupă Gorillaz pe scena principală de la Electric Castle. „ Am avut probele de sunet, încercăm să infiltrăm puțin folclor în ceea ce cântă băieții din Anglia, ceea ce mi se pare și mai provocator”, spune Romi.
  • Într-un colț de liniște, pe un drum în care nu a ajuns asfaltul, printre casele vechi din satul Colun, din comuna Porumbacu de Jos. Acolo găsim ceea ce sibianca Bianca Grama a numit „Annă Dragă”. O căsuță în paragină pe care într-un an a reușit să o transforme, cu ajutorul fondurilor europene, într-un punct de atracție al sătucului parcă desprins dintr-o altă lume.
  • Pisicile celebre ale Sibiului. Muzeul Brukenthal, Librăria Humanitas și Muzeul Astra au adoptat pisici, care, în timp, au devenit o atracție turistică în sine. Antonello și Donatello locuiesc de 12 ani în Palatul Brukenthal.
  • Trei instituții de învățământ și-ar disputa podiumul dacă s-ar face un top cu cele mai bune licee din Sibiu. Este vorba despre Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” și Colegiul Național „Octavian Goga”.
  • Hotelierii din Păltiniș simt o schimbare majoră în ceea ce privește turiștii care le trec pragul. Scăderile sunt de aproximativ 30-40%.
  • La Bâlea Lac a fost amplasată astăzi biblioteca Mobilă a proiectului NoMAD Library, intitulată Igloo-ul Ideilor și Inovaților. Biblioteca va rămâne acolo până la finalul lunii octombrie. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 459

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus