Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Știrile zilei - 17 iulie

Știrile zilei - 17 iulie

Cele mai importante subiecte din ultimele 24 de ore în Sibiu:

  • A început construirea primei clădiri cu fațadă de sticlă din Centrul Istoric. Clădirea este situată între străzile Tribunei și Ioan Lupaș. Fațada de pe Tribunei a fost păstrată dar cea de pe Lupaș tocmai ce a fost demolată. Locul vechii case va fi luat de un hotel de 5 stele în valoare de 3.5 milioane de euro.
  • Piața Aurarilor este una dintre bijuteriile mai puțin cunoscute ale Sibiului. Chiar dacă este la câțiva pași de Piața Mică, Aurarilor n-are nimic din tumultul de litoral al orașului de sus. E un loc liniștit, care începe să prindă viață și care, în curând, va fi umplut de flori în cadrul unui proiect inițiat de Anda Cornăcel.
  • Cine știe de unde vine numele cartierului Valea Aurie? Horia Trifan, cel mai vârstnic angajat de la Apă Canal pariază că sunt sute de oameni care nu știu exact. Numele vine de la culoarea copacilor iar dacă vreți întreaga poveste, o găsiți în articol.
  • Frecușul politic este întâiul responsabil pentru situația aproape imposibilă în care se află noul Spital Județean, scos din finanțarea prin PNRR, spune Traian Deleanu în editorialul săptămânii. „Dezamăgirea produsă de un astfel de eșec este pe măsura promisiunilor făcute cu anii.”
  • Traficul a fost și astăzi un coșmar pe Valea Oltului. Un accident petrecut la Racovița a creat coloane de kilometri, pe mai multe tronsoane. Din păcate accidentul s-a soldat cu victime.
  • Julius Fabini s-a născut și a crescut în Germania. În urmă cu patru ani a venit în țara noastră și a decis să nu o mai părăsească. De atunci, încercă să aducă turiști în satele din Transilvania și împreună cu o mână de oameni a creat inclusiv un traseu turistic care leagă 11 sate de la Viscri la Biertan.
  • Fenomen meteo rar, efectul Gloria, surprins în munții Făgăraș, în apropierea lacului Avrig

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 469

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus