Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
8°C

Știrile Zilei - 23 iulie

Știrile Zilei - 23 iulie

Cele mai importante subiecte din ultimele 24 de ore în Sibiu:

  • Localitățile mici, fără personal specializat și fără stații de tratare nu oferă apă de calitate bună populației. Porumbacu de Jos și Porumbacu de Sus, Copșa Mică, Tălmăcel sunt doar câteva dintre zonele în care au fost identificate probleme în 2021. Există însă și exemple pozitive - Turnu Roșu, Orlat, Poplaca, Săcel sunt câteva dintre ele.
  • Am aflat cum arată cele mai costisitoare apartamente de închiriat dar și ce oferă de banii ceruți. Cel mai scump apartament care poate fi închiriat în Sibiu este apartamentul prezidențial de la Hotelul Hilton, singurul cu 5 stele din județ. Prețul începe de la 977 de euro de persoană, pe noapte.
  • Polițiștii locali din municipiu au acordat în ultimele trei luni peste 3 mii de amenzi, în valoare totală de peste un milion de lei. 300.000 de lei au fost strânși de pe urma ridicărilor mașinilor parcate ilegal.
  • Se scoate la licitație cafeneaua de la Baia Populară Neptun. Chiria minimă, cea de la care pleacă licitația este de 32,27 de lei pe metru pătrat pe lună, totalul fiind de 7.320 de lei. Aici se vor putea comercializa băuturi calde și reci, dar nu și produse neambalate și produse cu un conţinut de alcool mai mare de 22%.
  • Arhitectul sibian Tudor Șt. Popa, restaurator și designer de interior, a prezentat un proiect făcut pentru el, cu intenția de a-l închiria în regim hotelier. Noi ne-am interesat în ce condiții poate fi refolosit un spațiu uitat din centrul orașului. Și cu câtă muncă. Și bani.
  • De la 15 la 60 - numărul faptelor penale petrecute în școlile din județ sau în imediata lor apropiere a crescut exponențial față de situația înregistrată anul trecut. Există însă o explicație: în urmă cu doi ani, învățământul s-a desfășurat online.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 849

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus