Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Știrile zilei - 6 august

Știrile zilei - 6 august

Cele mai importante subiecte din ultimele 24 de ore în Sibiu:

  • 10 legende și 10 biserici fortificate din Sibiu. De la apostolii Luca și Pavel și până la turcii dezgustați de slănina de porc a sătenilor din Cârța. Pe vremuri erau 300 de de biserici fortificate, acum au rămas în jur de 150 destul de bine conservate, iar o bună parte din acestea sunt în județul Sibiu.
  • Vremea frumoasă i-a îndrumat pe turiști să caute răcoarea munților. Transfăgărășanul a fost astăzi, 6 august, una dintre destinații. Cine și-a făcut curaj să urce a trebuit însă, să se înarmeze cu răbdare. Cozi de mașini de aproximativ 4 kilometri au putut fi văzute astăzi în zona lacului Bâlea.
  • Un incendiu de vegetație alpină a izbucnit ieri, 5 august, în zona Câineni – Izvorul Alb, județul Vâlcea, anunță reprezentanții ISU Vâlcea. Focul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 45 de hectare și nu a fost stins până la această oră. Locația este aproape de județul Sibiu, spre vârful Suru. 
  • Politiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu fac verificări pentru identificarea unui bărbat în vârstă de 72 de ani, care a plecat cu oile la păscut dar nu a mai revenit la fermă. Este vorba despre ciobanul care își păștea oile pe câmpul din spatele Cartierului Arhitecților. 
  • În județul Sibiu s-au înregistrat 188 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Incidența crește ușor, ajungând astăzi la 7.17 la mia de locuitori față de 7,15 cât a fost în ziua de 5 august.
  • Imagini filmate cu drona de salvamontiștii sibieni sunt analizate pentru găsirea unei persoane dispărute în munți. Salvatorii montani au fost solicitați ca resursă de sprijin de către Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu într-o acțiune de căutare a unei persoane, dispărută într-o zonă extra montană.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 839

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus