Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Știrile zilei - 29 septembrie. Campus universitar pe Calea Dumbrăvii, reacția USR la atacul primarului Huja, stadionul municipal s-a scumpit din nou

Știrile zilei - 29 septembrie. Campus universitar pe Calea Dumbrăvii, reacția USR la atacul primarului Huja, stadionul municipal s-a scumpit din nou

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi, 29 septembrie: 

Campus universitar pe Calea Dumbrăvii

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a anunțat astăzi, în cadrul ședinței consiliului local, că administrația locală intenționează să construiască un campus universitar pe terenul de 27 de mii de metri pătrați pe care vrea să-l achiziționeze pe Calea Dumbrăvii de la societatea Tursib. 

USR-iștii reacționează la atacul primarului Huja

Gheorghe Huja a declarat marți, pentru Turnul Sfatului, că se gândește foarte serios să nu mai candideze pentru un nou mandat din cauza opoziției USR. USR Cisnădie susține că declarațiile primarului vin din cauza faptului că nu dețin o majoritate calificată de două treimi în Consiliul Local, astfel încât să poată să vândă terenuri.

Stadionul municipal s-a scumpit din nou

Consilierii locali ai Sibiului au dezbătut și aprobat în ședința de joi un proiect de hotărâre prin care prețul stadionului municipal a crescut cu 22,3 milioane de lei.

Centru special pentru deșeurile din construcții și cele voluminoase

Sibienii vor putea duce gratuit deșeurile din construcții și cele voluminoase într-un centru special din Viile Sibiului. Practic, cetățenii conștiincioși, care colectează selectiv corect din responsabilitate, dar și pentru a-și reduce costurile cu taxa de salubrizare prin diminuarea cantităților de rezidual, vor putea aduce la acest centru oricând, în afara campaniilor de colectare următoarele tipuri de deșeuri care nu pot fi colectate în pubele individuale de la locuințe.

FC Hermannstadt merge mai departe în Cupa României

Echipa de fotbal FC Hermannstadt a câștigat meciul jucat la Brașov în Cupa României. Următorul meci pentru FC Hermannstadt este duminică, în Liga 1, la Mediaș, împotriva Sepsi.

ULBS și AFT deschid anul universitar în Piața Mare

Anul universitar 2022-2023 va fi deschis oficial, luni, 3 octombrie 2022, începând cu ora 13.00, printr-un eveniment care se va desfășura în Piața Mare. Studenți ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” vor participa, alături de cadrele didactice, oficialități locale și parteneri din mediul socio-economic, la Toamna studențească , ceremonia devenită un simbol al comunității sibiene.

Actorul Alexandru Arșinel a murit

Actorul Alexandru Arșinel a murit joi seară, acesta aflându-se de mai multe zile internat la terapie intensivă într-un spital din București. 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus