Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

După ce s-au abținut la proiectul lui Fodor, liberalii anunță propriul proiect ”Baza Tursib”

După ce s-au abținut la proiectul lui Fodor, liberalii anunță propriul proiect ”Baza Tursib”

Reprezentanții PNL Sibiu anunță că au inițiat propriul proiect de hotărâre pentru achiziția unei părți din fosta autobază Tursib de pe Calea Dumbrăvii. Spre diferență de proiectul primarului Astrid Fodor, care a nu a obținut voturile necesare săptămâna trecută, cel al liberalilor prevede că pe cele 2,7 ha se pot construi doar facilități pentru învățământ și sport.

Reacția PNL Sibiu vine în ziua în care și Sorin Radu, rectorul Universității ”Lucian Blaga”, a dat publicității un comunicat în care critică ”rezistența unor instituții” care ar bloca achiziția celor 2,7 ha de teren de pe Calea Dumbrăvii. Teren prevăzut a fi folosit pentru ridicarea unui campus dedicat învățământului dual.

În acest context, Adrian Bibu, președintele PNL Sibiu, a reacționat pe Facebook, conform unui comunicat remis de liberali cititorilor Turnul Sfatului. „Am sperat ca municipalitatea, preocupată de finanțarea construcției spațiilor pentru învățământul dual, să clarifice rapid problemele pe care le-am ridicat după  ședința trecută a Consiliului Local. Nu a făcut-o, motiv pentru care colegii mei au inițiat acest proiect. Au făcut-o luând de bune declarațiile din presă conform cărora intenția este de a asigura teren pentru învățământul dual. Ei bine, dacă într-adevăr în acest scop se cumpăra terenul, mă aștept ca proiectul PNL care stipulează clar această destinație (și încă trei de interes public) să fie votat cu unanimitate”, se arată în comunicatul citat.

Din postura de lider de grup al consilierilor PNL Sibiu, Adrian Bibu a arătat, săptămâna trecută, că ai lui colegi s-au abținut la proiectul inițiat de primarul Astrid Fodor pentru achiziția celor 2,7 de teren deoarece nu erau clare destinația terenului, sursa banilor și destinația acestora.

Citește și PNL Sibiu a blocat cumpărarea celor 2,7 ha de la Tursib pentru un campus universitar. Bibu: nu e clar ce vor face cu banii

Comunicatul liberalilor face referire și la o altă postare tot pe Facebook, potrivit căreia proiectul inițiat de PNL Sibiu prevede ca terenul în discuție să fie utilizat și pentru o grădiniță și o creșă, precum și o destinație sportivă. ”Pe lângă achiziția la prețul stabilit de Comisia de negociere (aproximativ nouă milioane de euro – n.r.), destinația pe care o va avea terenul, respectiv construcția de spații pentru învățământul dual, extinderea Grădiniței nr.5 , construcția unei creșe precum și realizarea de terenuri multi-sport. Consilierii liberali au cerut includerea acestui proiect pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de mâine sau convocarea unei noi ședințe extraordinare”.

Convocare pentru conducerea Tursib

În cursul după-amiezii de miercuri este programată și o ședință extraordinară a Consiliului local Sibiu. Deocamdată, pe lista proiectelor nu este trecut și cel la care fac referire liberalii.

La ședința extraordinară a fost convocată, tot de către liberali, și conducerea Tursib. ”Respectiv pe directorul general și pe președintele Consiliului de Administrație, pentru a oferi explicații cu privire la destinația banilor proveniți din vânzarea fostei baze”, arată reprezentanții PNL Sibiu.

Drept reacție la abținerea de la vot a liberalilor, reprezentanții formațiunii FDG Sibiu, din care face parte primarul Astrid Fodor, au emis un comunicat în care arată că atitudinea PNL Sibiu pune în pericol operaționalizarea transportului metropolitan Sibiu.

Citește și FDG Sibiu: liberalii care au acționat la comanda lui Bibu pun în pericol transportul metropolitan

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Vivi Dragan

Acum 1 an

Domnule Bibu vad ca mai nou mintiti cum respirati.Proiectul de hatarare a fost blocat pentru un singur lucru. Banii. Se pare ca voi asa zisi liberali v-ati molipsit de la fratii vostri pesedisti. Sa va fie rusine obrazului.
Raspunde

Ovidiu

Acum 1 an

Vrajeala se cearta astia, iar tursib va "vinde" la un dezvoltator si cam atat.
Raspunde

Sibianul turmentat

Acum 1 an

De cand cu Bibu PNL Sibiu e un dezastru.
Raspunde

Mister

Acum 1 an

neste gunoaie...
Raspunde

Razvan

Acum 1 an

De ce ar face ceva pentru studenti? Ei habar nu au ca ei sunt viitorul nostru ,se gandesc doar la portofelul lor ,nu au viziuni pe termen lung ca de exemplu ,campus studentesc plus un nou liceu de it ,energie ,whatever ,pregatesti țara pentru viitor ,nevoile actuale vor fii problemele viitorului ca Psd-Pnl au doar nevoie de coco ,nu sunt in stare sa faca un spital ,o autostrada din banii proprii doar de la UE .Dar dece ne taxeaza 45%salar+19%tva si nu se vede nimic?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus