Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Știrile zilei - 4 ianuarie. Bugetul județului tot pe deficit, Târgul de Crăciun aduce peste 10 milioane de euro, record de temperatură nedorit la Bâlea

Știrile zilei - 4 ianuarie. Bugetul județului tot pe deficit, Târgul de Crăciun aduce peste 10 milioane de euro, record de temperatură nedorit la Bâlea

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Deficit și în 2023

În 2023 bugetul județului Sibiu rămâne cu deficit. Consiliul Județean a publicat proiectul bugetului local al județului pentru anul 2023 în care cresc atât veniturile, cât și cheltuielile județului. Cel mai mult cresc cheltuielile pentru domeniile protecția mediului și pentru asistența socială, dar scad banii alocați domeniului sănătății.

+84% cazuri de gripă în ultima săptămână

197 de cazuri de gripă sunt confirmate în județul Sibiu în săptămâna 26 decembrie 2022 – 1 ianuarie 2023, în creștere cu 84% față de săptămâna precedentă. Și cazurile de infecții acute de căi respiratorii superioare sunt în creștere, numărul cazurilor a trecut deja de 1500. Iar în județ sunt înregistrate 231 de infecții cu COVID, 5 sibieni fiind internați la ATI. 

O singură clădire medicală nouă prin PNRR

În timp ce proiectul noului Spital județean a fost respins de la finanțare prin PNRR, Ministerului Apărării i-a fost declarat eligibil proiectul de construire a unei clădiri de 7.000 de mp, în curtea Spitalului Militar Sibiu, pentru a adăposti un bloc operator politraumă.

Venituri de peste 10 mil. euro după Târgul de Crăciun

Primele estimări arată că Sibiul a fost vizitat în ultima lună și jumătate de peste 250.000 de turiști din alte orașe, principala atracție fiind târgul din Piața Mare. Se estimează că turiștii veniți în perioada târgului la Sibiu au cheltuit aici peste 10 milioane de euro.

Sibienii se opun vehement proiectului imobiliar din Turnișor

Mai mulți sibieni au trimis administrației locale adrese prin care se opun vehement proiectului imobiliar propus de societatea Transcom, parte a holdingului Atlassib. În urma acestor sesizări proiectul va fi reanalizat.

Record nedorit la Bâlea Lac

La peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, la staţia meteo Bâlea Lac situată în zona turistică cu acelaşi nume, primele zile din 2023 au adus valori istorice, fiind înregistrate recorduri de căldură şi cel mai mic strat de zăpadă din ultimii 45 de ani de când se fac măsurători. 

Patru zile de la fiscalizarea bacșișului

Legea care prevede că bacșișul oferit de clienți la restaurant se va trece pe nota de plată și pe bonul fiscal a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2023. Din câte spun patronii de restaurante din Sibiu sunt și părți bune, cum ar fi plata bacșișului cu cardul, dar și unele părți rele.

USR cere achiziționarea unui sonar performant

Investițiile în echipamente speciale de căutare-salvare ar trebui să fie o prioritate a planului de achiziții al Județului Sibiu, spun reprezentanții USR Sibiu, pornind de la cazul celor doi pescari care s-au înecat în Olt. Într-un răspuns dat acestei solicitări, ISU Sibiu arată că a folosit în timpul căutărilor două sonare, unul dintre ele fiind achiziționat de Consiliul Județean.

Peste 30 de firme au apărut în județul Sibiu în ultima săptămână din 2022

În ultima săptămână a anului 2022 în județul Sibiu au fost înregistrate aproape 40 de firme, dintre care 30 SRL-uri. Au mai fost înregistrate alte șase PFA-uri și o întreprindere individuală.

Programul tragerilor în poligonul Poplaca

Academia Forțelor Terestre Sibiu a făcut public miercuri programul tragerilor pe luna ianuarie în poligonul de la Poplaca. Recruții academiei vor trage atât cu armamentul ușor de artilerie cât și cu piesele de artilerie reparate în cadrul centrului de mentenanță. 

Crocodili pe teritoriul Sibiului

Puteți sta liniștiți, e vorba de preistorie. Un grup de paleontologi de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, de la Muzeul Țării Crișurilor Oradea și Muzeul Brukenthal din Sibiu, a demonstrat existența unor fosile de crocodil din grupul gavialilor pe teritoriul județului Sibiu din zilele noastre.

Cristi Bărbuț la FC Hermannstadt

Echipa de fotbal FC Hermannstadt a anunțat transferul fotbalistului Cristi Bărbuț. Acesta vine liber de contract de la Sepsi OSK. Jucătorul are o cotă de piață de 600.000 de euro.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus