Vineri,
24.03.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Știrile zilei - 25 ianuarie. Interviu cu ChatGPT despre Sibiu, Dani Coman a revenit președinte la FC Hermannstadt și care sunt cele mai valoroase zone verzi

Știrile zilei - 25 ianuarie. Interviu cu ChatGPT despre Sibiu, Dani Coman a revenit președinte la FC Hermannstadt și care sunt cele mai valoroase zone verzi

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Părinții să respecte circumscripțiile școlare, iar Primăria să construiască școli noi

Soluția principală pentru evitarea aglomerării școlilor este reprezentată de respectarea, de către părinți, a circumscripțiile școlare arondate unităților de învățământ - este reacția șefului Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Emilian-Marius Novac, la petiția unor părinți de la Școala gimnazială „I. L. Caragiale”, care solicită implicarea în rezolvarea acestei situații. Detalii aici.

”Interviu” cu ChatGPT despre Sibiu

Am accesat CharGPT și i-am pus câteva întrebări legate de Sibiu și actualitățile zilei. Așa am descoperit un limbaj extrem de diplomat, care are însă și destule greșeli. Ce știe inteligența artificială despre Sibiu citiți aici

Președintele a revenit la FCH

Dani Coman a revenit astăzi în funcția de președinte al clubului FC Hermannstadt și a participat la antrenamentul ce a avut loc pe terenul de la Târgul Obor. Care sunt primele sale două obiective aflați în articol. Noul președinte vrea să rezolve și starea de tensiune dintre galerie și conducerea echipei.

Adrian Bibu a urcat pe Kilimanjaro

Adrian Bibu, administratorul județului Sibiu, a urcat pe Kilimanjaro (5.895 de m), al cărui vârf l-a atins în cursul zilei de miercuri. Fost sportiv de performanță, el spune că altitudinea și frigul de peste noapte au fost cei mai mari ”inamici”. Detalii aici.

S-a remediat sesizarea făcută din tren

În urma unei sesizări făcută la începutul acestei luni privind deșeurile aruncate pe Valea Oltului, o parte din autoritățile responsabile au dat dovadă de promptitudine, deplasându-se în teren, cercetând cele semnalate și luând măsurile necesare. Detalii aici.

Două modificări în regulamentul de admitere la ULBS

Consiliul de Administrație al ULBS a aprobat regulamentul de admitere la programele de studii ale universității pentru anul universitar 2023-2024. Turnul Sfatului a analizat documentul în comparație cu textul din regulamentul adoptat de Senat pentru anul de studii precedent și a identificat două modificări. Acestea se referă la înscrierea candidaților și la restituirea taxei de studii în urma reclasificării. Detalii aici.

Cele mai valoroase zone verzi, în Hipodrom și Valea Aurie

Valoarea parcurilor și zonelor verzi care există în Sibiu a depășit un miliard de lei, ceea ce reprezintă o creștere cu aproape 250 de milioane de lei. Primăria Sibiu va propune mâine consiliului local aprobarea valorii bunurilor proprietate publică a municipiului, aflate în administrarea Serviciului Public pentru Administrare Parcuri și Zone Verzi Sibiu. Detalii aici.

Se reia licitația pentru curentul celor 7 localități

Reprezentanții Consiliului Județean Sibiu anunță reluarea licitației pentru furnizare energiei electrice către șapte localități și instituțiile din subordine. Și arată că și în cazul în care energia va fi contractată de la furnizorii de ultimă instanță, prețurile vor fi subvenționate de la bugetul central. Detalii aici.

Bărbatul care păcălea oameni cu chirii false a fost reținut

Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu anunță că bărbatul care păcălea oameni cu chirii false în Sibiu a fost reținut, după ce pe numele lui s-au adunat nouă plângeri într-o lună. Detalii aici.

Încep înscrierile la Urme pe Play

Sibienii care vor să se înscrie la concursul de alergare „Urme pe play” o pot face până la finalul lunii martie. Înscrierile au început din 15 ianuarie, iar evenimentul este programat să aibă loc sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 14. Detalii despre competiție, aici.

DSP, din nou în control la Spitalul Județean

Noi controale au avut loc la Spitalul Clinic Județean Sibiu după miezul nopții, prin care inspectorii Direcției de Sănătate Publică au urmărit să vadă dacă cei de la Județean au remediat neregulile descoperite la controlul de la jumătatea lunii ianuarie. Detalii aici.

Încă un jucător pleacă de la FCH

FC Hermannstadt se desparte astăzi de încă un jucător. După plecarea lui Alexandru Răuță, care a ales liga a doua din Arabia Saudită în defavoarea Superligii din România, Ionuț Năstăsie părăsește și el echipa. Detalii aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus