Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Noi imagini cu forajele de pe lotul 2 Boița - Cornetu al autostrăzii Sibiu-Pitești. Se lucrează, „chiar dacă iarna a început să își facă simțită prezența”

Noi imagini cu forajele de pe lotul 2 Boița - Cornetu al autostrăzii Sibiu-Pitești. Se lucrează, „chiar dacă iarna a început să își facă simțită prezența”

Reprezentanții DRDP Craiova au publicat vineri pe pagina de facebook noi imagini cu forajele geotehnice de pe lotul doi al autostrăzii Sibiu - Pitești. Potrivit acestora, 6.085 de metri liniari de foraj geotehnic s-au executat din cei 8.800 de metri cuprinși în temă. În acest moment, în teren sunt 6 foreze.

Lotul doi începe de la Boița, județul Sibiu și se finalizează la Cornetu (Racovița), în județul Vâlcea. 

video Ioan Adrian Gica 

„Chiar dacă iarna a început să își facă simțită prezența în munții Făgăraș, echipele care efectuează forajele pentru studiile geotehnice din cadrul proiectului autostrăzii Sibiu-Pitești, lot 2, sunt prezente în teren.
6085 de metri liniari de foraj geotehnic s-au executat din cei 8800 de metri cuprinsi în temă.
Au fost realizate 288 de investigații, din cele 400 investigații cuprinse in temă.
În teren sunt 6 foreze în acest moment,” transmite sursa citată.

Citește și VIDEO Au început lucrările la Tronsonul 2 de pe Autostrada Sibiu – Pitești. Se fac foraje și se construiesc drumurile spre zonele forestiere

Lotul 2 al A1, Boița – Cornetu, va avea o lungime de 31,33 km.

Citește și Încep exproprierile pe lotul de autostradă Boița-Cornetu: Proprietarii a 740 de imobile despăgubiți

Acest tronson prevede construcția a 49 de poduri şi viaducte, şapte tuneluri din care cel mai mare, cel de la Câineni (Vâlcea) va avea 1,6 km lungime, trei spaţii de servicii şi un ecoduct – o supratraversare pentru animale, în zona Lazaret (Sibiu). Pe traseu vor exista și panouri fonoabsorbante în zona localităţilor sau a ariilor protejate.

În luna februarie a fost semnat contractul de peste 4,2 miliarde lei (fără TVA), pentru această secțiune, cu asocierea turcă Mapa Insaat Ve Ticaret AS – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret AS. Finanţarea este asigurată din fonduri europene.

Citește și Începe defrișarea pe următoarele loturi ale Autostrăzii Sibiu – Pitești: protocol între CNAIR și Romsilva. ”Vrem să evităm întârzieri în finalizarea lucrărilor”

Turcii de la Mapa şi Cengiz au la dispoziţie 18 luni pentru proiectare, iar alți patru ani şi două luni pentru execuţie. Secţiunea ar urma să fie gata până în 2028.

foto DRDP Craiova

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus