Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Știrile zilei - 9 martie. Mega-proiect de regenerare urbană a zonei Pieței Cibin * Johannis a aterizat la Sibiu gratuit * Lecții de scrimă la școala din Agârbiciu

Știrile zilei - 9 martie. Mega-proiect de regenerare urbană a zonei Pieței Cibin * Johannis a aterizat la Sibiu gratuit * Lecții de scrimă la școala din Agârbiciu

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Mega-proiect de regenerare urbană a zonei Pieței Cibin

Primăria Sibiu în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România a lansat un concurs internațional de soluții al cărui scop este regenerarea urbană a ”arealului dedicat Pieței Cibin”. Administrația locală pune la bătaie aproape 1 milion de euro pentru acest concurs de soluții. Detalii aici.

Johannis a aterizat gratuit la Sibiu

Aeroportul Sibiu a precizat astăzi că escala aeronavei în care se afla președintele Iohannis, în drum spre Japonia, nu a atras costuri pentru Administrația Prezidențială către aeroport. Zborurile speciale sunt scutite de la plata taxelor aeroportuare. Detalii aici. De altfel, peste 60% dintre zborurile președintelui au o escală și la Sibiu. Detalii aici.

Lecții de scrimă la școala din Agârbiciu

La Școala Gimnazială din Agârbiciu, structură a Școlii Gimnaziale „Axente Sever”, copiii învață scrima. Acest sport de precizie și tactică este predat voluntar de Jochen Buettner, un german care a decis să se mute în Agârbiciu. Directorul școlii spune că nu au cum să îndrume copiii să practice scrima de performanță, însă sunt bucuroși că-i pot învăța valorile care vin la pachet cu practicarea sportului cu floretă. Detalii aici.

Sibiul, pe primul loc pe țară în 2021 la deficitul bugetar

În 2017, UAT-urile din județul Sibiu aveau un excedent total de 160 de milioane de lei, fiind depășiți la acest capitol doar de județele Timiș (196 mil. lei), Brașov (174,7 mil. lei) și Arad (162,7 mil. lei ), județe cu mult mai mulți locuitori decât Sibiul.. După cinci ani, Sibiul este pe primul loc, însă la deficit. Bugetele UAT-urilor din județ au încheiat cu un minus de 79 de milioane de lei. Detalii aici.

Ucis cu un ciocan, acum trei zile

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au reținut astăzi o persoană, principalul suspect în cazul cadavrului descoperit miercuri seară în centrul Sibiului. Potrivit cercetărilor preliminare, bărbatul în cauză a fost omorât în urmă cu trei zile, cu un ciocan. Detalii aici.

Fermierii vând laptele cu 2,1-2,5 lei, iar în supermarket ajunge la 6,9 şi 9,5 lei

Directorul executiv al Asociaţiei Crescătorilor de Vaci “HolsteinRo”, Ionuţ Lupu, a afirmat că fermierii vând litrul de lapte între 2,1-2,5 lei, în timp ce în supermarket preţul litrului de lapte variază între 6,9 şi 9,5 lei. El a precizat că în România laptele este cu 30% mai scump la raft decât în Europa Centrală. Detalii aici.

Un sibian, eroul unei organizații europene a donatorilor de celule stem

Emanuel „Emy” Bernhard este dat exemplu pentru a doua oară pe site-ul DKMS, o organizație caritabilă internațională dedicată luptei împotriva cancerului de sânge, care are mai mult filiale în Europa. Detalii aici.

În urmă cu mai bine de 200 de ani în zona Sibiului se cultiva ananas

Muzeul Național Brukenthal anunță într-un comunicat de presă remis joi că în urmă cu mai bine de 200 de ani în zona Sibiului se cultiva ananas, datorită eforturilor baronului Samuel von Brukenthal. Detalii aici.

S-a deschis KFC-ul de pe Autostrada Sibiu – Orăștie

Odată cu inaugurarea stațiilor Rompetrol de pe Autostrada A1, din zona localităților Pecica și Orăștie s-au deschis și restaurantele KFC, anunțate anul trecut. Detalii aici.

Sibiul, recomandat ca destinație de primăvară în Serbia

O revistă din Serbia face o serie de recomandări turistice pentru această primavară și include aici și Sibiul. ”România este una dintre cele mai subestimate țări turistice din Europa, și ascunde în același timp unele dintre cele mai epice peisaje din lume. Munți, văi și castele impresionante vă așteaptă, iar Sibiu este unul dintre cele mai bune orașe de explorat din Transilvania”, se precizează în revistă. Detalii aici.

Șelimbărul depune memoriu împotriva arbitrului Marian Barbu

CSC Șelimbăr a jucat sâmbătă primul meci al echipei pe Stadionul Municipal din Sibiu, împotriva uneia dintre cele mai galonate echipe din România, Dinamo București. Oaspeții au câștigat meciul cu 2-1 însă clubul din Șelimbăr pune înfrângerea pe seama arbitrajului lui Marian Barbu, arbitru FIFA, delegat să conducă un meci extrem de important pentru configurația finală a clasamentului ligii secunde. Detalii aici.

Patinatorii sibieni au dominat ultimele 3 competiții la care au participat

În ciuda faptului că în Sibiu nu există nici măcar o bază de antrenament, patinatorii sibieni ai Clubului Sportiv Școlar au dominat ultimele trei competiții la care au participat, Cupa României, Campionatul Național de juniori B,C,D,E,F și Campionatul Național de juniori A și Seniori. Detalii aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus