Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

5 oferte pentru proiectarea și execuția tronsonului 1 din autostrada Sibiu - Făgăraș care leagă Autostrada Sibiu - Pitești, la Boița, de Avrig și Mârșa

5 oferte pentru proiectarea și execuția tronsonului 1 din autostrada Sibiu - Făgăraș care leagă Autostrada Sibiu - Pitești, la Boița, de Avrig și Mârșa

S-au depus cinci oferte pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a tronsonului 1 din autostrada Sibiu - Făgăraș, anunță joi Cristian Pistol, director General al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Acest tronson va lega Avrig - Mârșa (DJ105G) de Autostrada Sibiu – Pitești, la Boița.

Ofertele au fost depuse de companiile Porr Construct SRL (România), Webuild SPA - Milano (Italia), Kolin Insaat Turizm Sanayi ve Ticaret AS (Turcia), Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S. (Turcia) şi Mapa Insaat ve Ticaret Anonim Sirketi (Turcia).

Câștigătorul acestui contract va avea la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru construcția celor 14,25 km ai acestui tronson. Contractul finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile are o valoare estimată de aproximativ două miliarde de lei fără TVA.

Perioada de garanţie a lucrărilor va fi de minimum 5 ani, aceasta putând fi majorată de ofertanţi până la maximum 10 ani.

„Sper ca la finalul acestui an să avem semnate contracte de proiectare și execuție a lucrărilor pe toată lungimea autostrăzii Sibiu – Făgăraș,” scrie pe facebook directorul CNAIR.

Pentru construcția întregii Autostrăzi Sibiu-Făgăraș (68,31 km) sunt depuse oferte, anunță și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. În acest moment sunt în total, în evaluare, pentru toate cele 4 tronsoane, 21 de oferte.

Autostrada Sibiu - Făgăraş are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului pe direcţia Coridorului IV Pan European, deoarece face parte dintr-un proiect mai amplu de conectivitate a infrastructurii rutiere la reţeaua de transport europeană TENT - Comprehensive şi anume intercoridorul Moldova - Transilvania, precizează sursa citată.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Hyu

Acum 11 luni

Până la urma vor construi cocoasa Boita, nu are niciun sens. O sa fie mult mai eficient să conducem in continuare pe DN de la Sibiu până la Avrig, și apoi de la Avrig să intrăm pe autostrada.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus