Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

O nouă pizzerie în Sibiu: brand nou cu proprietari vechi, dar cu gust de Italia

O nouă pizzerie în Sibiu: brand nou cu proprietari vechi, dar cu gust de Italia

Săptămâna aceasta am decis să facem o pauză de la creveți și caracatiță și să alegem ceva simplu. Pizza a fost răspunsul atunci când căutam restaurantul. Cred că am ajuns acolo unde se fac unele dintre cele mai bune pizza din Sibiu.

Probabil că pentru unii Speedy Pizza le spune ceva, dar mai puțin Antico Napoli Pizza. E vorba de al doilea brand al proprietarilor, respectiv o nouă locație, deschisă pe strada Someșului nr 31, în locul fostului restaurant Center.

Întâmplarea face că acum câteva săptămâni am vizitat sudul Italiei și îmi era poftă de o pizza, iar denumirea de „Napoli” a fost principalul argument pentru care am ales noua pizzerie din oraș.

Locația e deschisă de câteva săptămâni și se află la demisolul unei clădiri din preajma Direcției Agricole. Afară sunt câteva mese din lemn, care formează o mică terasă. Am intrat în interior într-o după-amiază când ni se făcuse foame. Prima impresie e că ai intrat într-o mică sală de nunți, din cauza designului kitsch-os, dar faptul că nu ești întâmpinat de tineri cu papion și nici nu sună muzică de petrecere îți creează un confort familiar și devii de-al casei. După masa de la bar un domn și o doamnă lucrează de zor să încarce geanta unui curier de la Glovo cu vreo patru cutii de pizza, iar în fața barului o sibiancă face o comandă de vreo cinci pizza pentru mai târziu – probabil pentru o sărbătoare. Noi am luat meniul, care e tipărit pe câteva foi A4 laminate, și am ocupat o masă să analizăm tipurile de pizza.

După ce a rezolvat cu cei doi clienți, bărbatul (care pare să fie proprietarul pizzeriei) a venit să ne servească. Ne era sete, așa că am luat o bere. Când a venit vorba de pizza, știam că vrem una picantă, așa că am ales fără să mai analizăm mult o Diavola, care costă 26 lei, iar pentru a doua am dorit o recomandare. Chiar dacă ni s-a spus că ține de gustul fiecăruia, am căzut de acord să alegem ceva ce conține brânză buffala. Am ales Pizza Italia, care conține sos de smântână, mozzarella fiore di latte (adusă din Italia), mozzarella buffala (la fel adusă din Italia), rucola, roșii cherry, ulei de măsline și parmezan.

În timp ce se pregătea pizza, dar și pe tot parcursul aflării noastre în local, pe acolo s-au perindat cel puțin cinci-șase curieri de la diferite firme care luau câte minim două cutii de pizza – semn că e apreciată.

Într-adevăr așa a fost și pentru noi. Diavola a fost picantă, cum ne-am dorit, chiar foarte picantă. Despre gustul ei nu se poate spune prea multe, pentru că iuțeala e tot ce vrei de la ea. Avantajul era că pizza nu era uleioasă, așa cum am mai întâlnit pe la alți „maeștri” în pizza, de la care ne curgea efectiv uleiul printre degete, dar sensibili la observații, am fost criticați noi că nu apreciem gustul.

Pizza Italia a fost și ea plăcută la gust. Semăna cu o salată de vară înșirată pe blatul de pizza, dar combinația de ingrediente e fenomenală: plus, bucățile de buffala moi ne aduceau aminte de gustul bucătăriei italiene. Ne-a plăcut și blatul – tocmai potrivit, subțire spre centru și moale și pufos spre margini. Nu a fost ceva care să simțim că e în exces. Concluzia - un local modest, cu pizza mai bună decât se laudă alții prin oraș. Sperăm că e o regulă, și nu o excepție și că data viitoare vom rămâne la fel de încântați.

Apropo, înainte de a ne aduce pizza, bucătarul ne-a întrebat ce fel de sosuri dorim, pentru că sunt incluse „din partea casei”. Am ales unul picant și unul cu usturoi. Cel de usturoi l-aș purta cu mine în buzunar: așa de bun era, că am mai cerut o porție.

(...) 26 de lei pentru Diavola și 35 de lei pentru Pizza Italia, plus 6 lei pentru o bere și 10 lei pentru o cafea espresso - această masă a costat 77 de lei pentru două persoane.

În altă ordine de idei, trebuie să spunem că locația mai are și un mic spațiu de joacă pentru copii, unde prichindeii se pot relaxa în timp ce părinții fie stau la masă, fie așteaptă pizza la cutie. Locația pare să fie chiar baby-friendly. În WC-ul pentru femei există masă de înfășat, cu șervețele, scutece etc. În interior mai sunt și câteva ecrane TV - n-am întrebat dacă funcționează și difuzează și meciuri de fotbal eventual. În cazul unui răspuns pozitiv, cu 6 lei pentru o bere, pizzeria Antico Napoli e o alternativă ieftină și destul de bună localurilor din centrul istoric.

Și ca să nu uit, pe lângă pizza, aici se mai fac patru tipuri de salate (crispy pui, prosciutto crudo, cu ton și vegană), care costă între 25 și 29 de lei; trei tipuri de calzone și câteva tipuri de cartofi snacks. Mai sunt și trei meniuri de fast-food: meniu crispy de 34 de lei, meniu aripioare picante de 30 de lei și meniu cabanos de 28 de lei.

Meniul de pizza conține 19 feluri, inclusiv una de post, care ni se pare inedită față de ce există la celelalte pizzerii – conține sos de roșii, cartofi fierți, ardei copt, anghinare și ceapă roșie.

Ce aș schimba în local? Am câteva idei pentru îmbunătățirea design-ului și aș schimba playlist-ul (care, de fapt, e o problemă pentru majoritatea localurilor din Sibiu și din România). Într-un local cu specific italian nu mi se pare deloc atrăgător să ascult muzică de disco sau de radio - pentru a completa atmosfera ar fi de preferat să răsune niște cântece în italiană, care poate fi combinată cu muzică retro sau jazz.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Cineva

Acum 10 luni

a miliarda oara can dovedesti domne ca critica culinara nu e meseria pentru tine. Pe pizza Diavola nu se pune ardei iute, ZERO. Buffala si fior di latte din Italia la 35 lei pizza? Ori glumesti ori dai informati false, in ori ce caz, nu e corect. Sos de smantana? Exact, se stie ca numai asta pun napoletani in pizza. Sosuri la pizza? pai, nu? Nu e pizzerie in Italia care sa nu iti aduca sos de usturoi, asai? Iar blatul arata din acela congelat. Concluzie, poate ai fost in Italia cu degetul pe harta ori pe google maps iar daca ai fost pe bune, nu ai invatat nimic despre bucataria peninsulei...
Raspunde

Sss

Acum 10 luni

Oribil , arata ca o crasma de la sat
Raspunde

CA

Acum 10 luni

Se vede de la o posta ca e un articol sponsorizat :))))))) cel putin exteriorul arata horror!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus